avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii contributii la casa de sanatate/pfa
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

contributii la casa de sanatate/pfa

buna seara ! am si eu o intrebare....
Sotul meu a infiintat de doi ani un PFA si isi plateste singur vechimea la casa de pensii de la infiintarea pfa-ului ...
intrebarea este daca vechimea este valabila daca nu se plateste la casa de sanatate nimic...poate sa ma lamureasca cineva ? e obligatoriu a sa plati la casa de sanatate?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 20:07, 31 Octombrie 2011
e valabila vechimea, doar ca daca nu-si plateste si la casa de sanatate, (si nu are nici o asigurare privata de sanatate), in cazul in care de ex. va avea nevoie de zile de spitalizare, le va plati din buzunarul propriu. dar contributia este obligatorie.
Contributiile obligatorii sunt:
- contributie de sanantate de 5,5% care se aplica la venitul net;
- contributia de asigurari sociale pentru pensie, incepand cu 01.01.2011, suma minima este 222 lei/luna (2022 leix35%x31,3%) daca veniturile sunt mai mari de 4x 2022 (castigul mediu brut) = 8088 lei/an


Ultima modificare: Duminică, 30 Octombrie 2011
Nicoleta Silvia Hulpus, Consilier juridic
multumesc de raspuns,din ce inteleg are de platit din urma cu doi ani acei 5,5% pana in prezent ?
cristinne09 a scris:

multumesc de raspuns,din ce inteleg are de platit din urma cu doi ani acei 5,5% pana in prezent ?


din pacate are de platit din urma si se vor adauga penalitati si majorari de intarziere...
cristinne09 a scris:

multumesc de raspuns,din ce inteleg are de platit din urma cu doi ani acei 5,5% pana in prezent ?


Va avea de platit 5 ani din urma ,cu penalitati si majorari,nu doi,5 ani fiind termenul de prescriere a creantelor fiscale,in acest caz a contributiilor la sanatate,chiar daca cu un venit se inregistreaza de numai 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce platesc studentii care au pfa linuxx linuxx ar putea cineva sa imi spuna ca student la zi intr-o universitate de stat ce trebuie sa platesc obligatoriu in fiecare luna sau daca exista ceva avantaje ... (vezi toată discuția)
Contributii pfa del_gf del_gf As avea rugamintea sa ma lamureasca cineva: 1) cand trebuie sa platesc contributiile si impozitul, in cazul in care data infiintarii PFA va fi 7 septembrie ... (vezi toată discuția)
Contributii pfa elena claudia ianasi elena claudia ianasi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema: Am o cunostinta care a deschis un PFA in 2010 (salon manichiura). Ea zice ca pana in ... (vezi toată discuția)