I-am citit toate cartile si nu cred sa fi fost mai mult de doua care sa nu-mi fi placut. :"> Asa ca vi-l recomand si voua.
Considerat de multi ca fiind inventatorului thriller-ului cu avocati. In majoritatea lor, romanele sale se construiesc in jurul unor povesti care au de-a face cu aparatori sau acuzatori, cu procese si afaceri in justitie, cu marii si mici avocati americani.
Iata o lista a romanelor sale publicate de Rao in Romania:
[ link extern ]
Iata ce spune Wikipedia despre Grisham:
În 1983, a fost ales ca democrat în Mississippi House of Representatives (Camera Reprezentanţilor), din care a făcut parte până în anul 1990. De-a lungul perioadei sale ca legislator, a continuat să practice avocatura în privat în Southaven. A donat peste 100.000 dolari candidatilor la Partidul Democrat. În 1984, la tribunalul districtului De Soto din Hernando, Grisham a auzit mărturia victimei unei răpiri, în vârstă de 12 ani. În timpul liber, ca hobby, Grisham a început munca la primul său roman, care analiza ce s-ar fi întâmplat dacă tatăl fetei i-ar fi ucis pe atacatorii săi. A avut nevoie de 3 ani pentru a scrie ...ªi vreme e ca să ucizi (A Time to Kill), reuşind să o termine în 1987. Iniţial respins de către mulţi editori, manuscrisul a fost în sfârşit cumpărat de Wynwood Press, care l-a publicat în iunie 1988 într-un modest tiraj de 5.000 de copii.
În ziua următoare celei în care a încheiat cartea ...ªi vreme e ca să ucizi, a început munca la un alt roman, povestea unui avocat tânăr ademenit de o firmă de avocatură aparent perfectă, dar care nu era ceea ce părea a fi. Această a doua carte, Firma (The Firm), a ajuns pe locul 7 în topul celor mai bine vândute cărţi ale anului 1991. Grisham a continuat să scrie cel puţin un roman pe an, cele mai multe dintre ele devenind bestseller-uri. Începând cu Campionul din Arkansas (A Painted House), apărută în 2001, autorul şi-a extins interesul de la drept spre sudul rural, mai general, în tot acest timp continuând să scrie thrillerele sale legale.
Publishers Weekly l-a declarat pe Grisham „romancierul cu cele mai bune vânzări al anilor ‘90”, având în total 60.742.289 de copii vândute. Este de asemenea unul din cei doi autori care au vândut 2 milioane de copii la prima ediţie a unei cărţi (Tom Clancy este celălalt).
Intreg articolul din Wikipedia, aici:
[ link extern ]