avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cultură generală John Grisham: avocati si bestselleruri
Discuție deschisă în Cultură generală

John Grisham: avocati si bestselleruri

I-am citit toate cartile si nu cred sa fi fost mai mult de doua care sa nu-mi fi placut. :"> Asa ca vi-l recomand si voua.

Considerat de multi ca fiind inventatorului thriller-ului cu avocati. In majoritatea lor, romanele sale se construiesc in jurul unor povesti care au de-a face cu aparatori sau acuzatori, cu procese si afaceri in justitie, cu marii si mici avocati americani.

Iata o lista a romanelor sale publicate de Rao in Romania:
[ link extern ]

Iata ce spune Wikipedia despre Grisham:

În 1983, a fost ales ca democrat în Mississippi House of Representatives (Camera Reprezentanţilor), din care a făcut parte până în anul 1990. De-a lungul perioadei sale ca legislator, a continuat să practice avocatura în privat în Southaven. A donat peste 100.000 dolari candidatilor la Partidul Democrat. În 1984, la tribunalul districtului De Soto din Hernando, Grisham a auzit mărturia victimei unei răpiri, în vârstă de 12 ani. În timpul liber, ca hobby, Grisham a început munca la primul său roman, care analiza ce s-ar fi întâmplat dacă tatăl fetei i-ar fi ucis pe atacatorii săi. A avut nevoie de 3 ani pentru a scrie ...ªi vreme e ca să ucizi (A Time to Kill), reuşind să o termine în 1987. Iniţial respins de către mulţi editori, manuscrisul a fost în sfârşit cumpărat de Wynwood Press, care l-a publicat în iunie 1988 într-un modest tiraj de 5.000 de copii.


În ziua următoare celei în care a încheiat cartea ...ªi vreme e ca să ucizi, a început munca la un alt roman, povestea unui avocat tânăr ademenit de o firmă de avocatură aparent perfectă, dar care nu era ceea ce părea a fi. Această a doua carte, Firma (The Firm), a ajuns pe locul 7 în topul celor mai bine vândute cărţi ale anului 1991. Grisham a continuat să scrie cel puţin un roman pe an, cele mai multe dintre ele devenind bestseller-uri. Începând cu Campionul din Arkansas (A Painted House), apărută în 2001, autorul şi-a extins interesul de la drept spre sudul rural, mai general, în tot acest timp continuând să scrie thrillerele sale legale.

Publishers Weekly l-a declarat pe Grisham „romancierul cu cele mai bune vânzări al anilor ‘90”, având în total 60.742.289 de copii vândute. Este de asemenea unul din cei doi autori care au vândut 2 milioane de copii la prima ediţie a unei cărţi (Tom Clancy este celălalt).


Intreg articolul din Wikipedia, aici:
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 21 Aprilie 2008
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: ContSters67724 , utilizator 14:02, 13 Aprilie 2009
pai...dupa ce am ctit "Cazul Pelican", carte pe care am cumparat-o pe 18.10.1995, mi-am schimbat profesia!
acum nu stiu daca am facut bine sau rau...
Este un scriitor formidabil. Cartile lui te fac sa nu le mai lasi din mana. Actiunea te anima, te integreaza in peisaj. Citindu-l, inteleg de ce am ales profesia de avocat. Ma indeamna sa continui si totodata atrage atentia asupra unor aspecte obscure din viata de avocat. Acele aspecte pe care nu ti le arata nimeni, nici un maestru, si pe care trebuie sa le descoperi singur, gandind si iarasi gandind. Chiar daca sistemul de drept american este diferit fata de al nostru.
John Grisham are niste carti formidabile. Ma repet, stiu, dar nu pot sa nu remarc.
Sunt "usoare" dar extrem de antrenante. Pentru avocati sunt cateva lectii bune chiar daca vorbim de sisteme diferite. Eu m-am gandit mult la "Firma " , pe vremuri cand m-am intersectat cu o societate civila de avocati...mare.Multe lucruri erau ca din carte!

succes si atentie la principii.

PS acum citesc, printre altele, Milenium , cartea doi, FAta care s-a jucat cu focul S. LARSON, merita, e la fel de antrenanta.Recomand.
Eu sunt fană Rodica Ojog-Braşoveanu. ªi ea a fost avocată, iar mai apoi a renunţat pentru a se dedica cărţilor poliţiste, la îndrumarea soţului Cosma Braşoveanu, recent trecut în nefiinţă. Am descoperit cărţile ei în biblioteca mamei, în liceu. Acum sunt reeditate la Nemira. Sunt destul de uşurele, nu foarte complicate, dar sunt atât de plăcut de citit romanele ei, sunt pline de umor şi are un stil de nu poţi lăsa cartea din mână, şi are câteva personaje cheie care apar în mai mullte romane. Cam 30% din alegerea dreptului la facultate a fost datorită ei ;)
Acum m-aţi făcut curioasă de Grisham :)
Ultima modificare: Luni, 13 Aprilie 2009
ContSters67724, utilizator
Am citit romanele acestui autor (nu chiar toate) si sunt antrenante. Imi place cum scrie. Nu mi-a placut “Campionul din Arkansas” – poate pt ca ma obisnuisem cu alt stil al autorului…

Si Rodica Ojog-Brasoveanu scrie bine si – din ceea ce am citit – e “realista”, in sensul ca nu se hazardeaza in scene care nu prea au legatura cu realitatea din RO (cum am observat ca incearca unii, in carti si filme). Evident, romanele ei nu pot fi comparate cu ale lui Grisham – fiecare ilustreaza “alta realitate”…

Alte discuții în legătură

John grisham Avocat Alexandru Gheorghe Avocat Alexandru Gheorghe Intrucat este un autor care are in principal ca subiect al romanelor sale thriller-ul juridic va propun si sugerez si sfatuiesc si solicit samd sa-l cititi ;) ... (vezi toată discuția)
Top carti sf? aveti asa ceva? Admin Admin Eu am citit de curand Next, de Michael Crichton: http://www.polirom.ro/catalog/carte/next-2809/ Iata cateva detalii: [quote] Michael Crichton este ... (vezi toată discuția)
Caut spete interesante cu rasturnari de situatie dromihete dromihete Caut spete din domeniul Dreptului penal sau Dreptului civil sau al familiei, care s-au intamplat in realitate, in care sa existe o rasturnare de situatie, de ... (vezi toată discuția)