Salutare tuturor, am si eu câteva întrebări.
In Octombrie mi-a fost suspendat permisul pentru viteza... In Noiembrie, la aproximativ 2 saptamâni de la expirarea dovezii am fost oprit pe autostrada tot pt viteza, si mi s-a întocmit dosar penal pentru conducere cu permisul suspendat.
A fost vina mea, tocmai venusem din concediu si efectiv am uitat ca dovada expirase in acest timp...
Acum am aflat ca s-a început urmărirea penală, astept sa mă cheme la CP la poliție... As dori sa știu ce șanse sunt sa se rezolve cu SUP, in condițiile in care nu am cazier , nu am avut accidente niciodată, prima abatere, etc.
Va multumesc
Buna seara !
Nu prea vad motive pentru SUP in conditiile expuse , insa sunt sanse mari de a primi o amenda administrativa sau condamnare cu suspendare ...
Bafta !
Art. 86. din Codul rutier prevede:
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu inchisoare de la unu la 5 ani.
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv sau al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule in Romania se pedepseşte cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
Cred ca este vorba de o amenda penala, nu administrativa.
Nu vreau sa se ajungă in instanța , acolo durează mult si sunt disperat deja, am nevoie de carnet pentru serviciu, deja e in pericol ...
As dori sa știu cine si cum decide dacă fapta nu are pericol social, caz in care se poate da SUP. Nu am condus in oras, nu era trafic, am inteles ca si acesti factori conteaza. Si din experiența dvs, care au fost rezultatele in condiții asemănătoare?
Un avocat m-ar putea ajuta in aceasta faza? Si dacă da, cum?
Veti primi probabil o pedeapsa cu suspendarea executarii,redusa cu 1/3 in baza art.320 ind.1 c.pr.pen,daca veti recunoaste fapta la cercetari si in instanta.
In termen de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare,veti putea da din nou examen pentru redobandirea permisului.
Conducerea unei masini,nu inseamna sa apesi pedala de acceleratie la maximum
Cunosc cazuri similare unde s-a dispus SUP. 1 an fără permis este inacceptabil pt mine. As dori sa știu cum pot obține SUP.
Fapta a fost recunoscuta in declarația initiala la poliție...
Comisarul mi-a zis ca sunt șanse de scoatere... Nu pot decât sa mă rog si sa sper!
Alte discuții în legătură
Dosar penal
Bara Stefania
Buna seara! Va rog frumos sa imi spuneti si mie la ce consecinte sa ma astept. Am condus o masina neimatriculata cu nr rosii provizorii expirate fara a detine ... (vezi toată discuția)
Dosar penal
nelunelu68
in urma cu 5 ani am fost sanctionat pentru depasirea vitezei cu 51 km/h
m-am judecat si in 2008 sentinta a fost ca nu am castigat procesul
la termenul cand ... (vezi toată discuția)