elis a scris:
Cred ca nu mai are rost partajul .... din mesajul initial reiese ca fosta sotie i-a aratat o hartie (:-/) prin care scria ca Judecatoria X i-a acordat apartamentu l .... oare despre ce hartie este vorba, cred ca ar trebui sa ne spuna initiatorul topicului ?
Din 2003 si pana in prezent , nu prea vad eu ce instanta l-ar mai repune in termen :)
elis, dă-mi voie să te contrazic!
Eu am avut astfel de speţe.
Un exemplu: În 2001, soţii divorţează. Ambii sunt prezenţi în instanţă. După câteva luni, fosta soţie pleacă din ţară cu minorul, unde se şi stabileşte. În 2007, fostul soţ, într-o scrisoare adresată fostei soţii îi spune că a "aranjat-o" şi că a obţinut o hotărâre de partaj prin care instanţa i-a atribuit lui apartamentul, sentinţa fiind din anul 2003, şi că oricum ea nu mai are nici un drept pentru că nu mai poate executa nici silit hotărârea, dreptul de a cere executarea silită fiind prescris în 2006. Facem cerere de apel şi de repunere în termen, în termenul de 15 zile prevăzut de lege. În apel, se admite repunerea în termen, se admite apelul, se casează hotărârea şi se trimite dosarul spre rejudecare, se amendează intimatul cu 100 RON. Intimatul face recurs şi i se respinge. Cauza este încă în rejudecare.