avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubire RCA 50% pentru o bara spate
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubire RCA 50% pentru o bara spate

Buna ziua : Pe scurt va prezint urmatoarea problema
Acum 2 saptamani am fost lovit in spate de catre vecinul meu de bloc masiniile fiind parcte in parcari separate (a mea pe bordura) cu spatele la masina lui , iar a lui cu spatele la masina mea. Situatia sta in felul urmator : omu a fost neatent a dat cu sptele nu a apreciat distanta si m-a pocnit in bara din spate crapand-o cam 35 cm .
Toate bune si frumoase mergem la asigurari a 2 a zi intocmim constatarea amiabila , dupa care iesim in sparcare pentru reconstituire accident se cosntata cele in cauza se decide INLOCUIREA barii scrisa de constatator pe deviz , dupa care cu devizul acela temporar ma duc la service la servcie mi se fac poze iar service-ul accepta si el devizu , comanda bara, totul decursese ca la carte ca sa zic asa .
Dupa care dupa aproximativ 2 saptamani primesc o scrisoare de la asiguratorul vinovatului in care scrie cam asa " In urma cercetarilor privind accidentul dintre auto X si auto Y s-a stabilit ca vina apartine ambilor conducatorilor auto fiind culpa comuna. Totodata va aducem la cunostiinta va Euroins , despagubeste 50% din paguba produsa , resul reparatiei fiind suportat de catre dvs.

*Mentionez ca vina este exclusiv a soferului (vecinului) care m-a lovit eu Nefiind in masina in acel moment masina fiind parcata pe bordura , (acolo parchez masina de regula, stiti cum este in cartier de nu ai unde sa parchezi si te chinui sa iti ti locul tau sub geam ...)
*Mai mentionez faptul ca BARA a fost comandata la service si a venit, iar service-ul ma obliga pe mine acum sa platesc bara , asta dupa ce mi s-a spus ca nu are cum sa se repinga un deviz la o singura piesa si ca treburile sunt foarte clare.
*Mai sunt amenintat si de service sa platesc celalalt quantum de 50 % ca daca nu voi fi dat in judecata...

Spuneti-mi ce pot face in acest caz? cum ma pot apara , exista un articol prevazut in CSA sau suntem asa de capu nostru ...`hai ca iti platesc tot aaa ba sti defapt nu iti platesc suna a un fel de"suntem la piatza obor si ne tziganim pe-un kill de leushtean"
Cam asa fac asiguratorii cu noi , esti asigurat DOAR pe hartie ..

Va multumesc !O zi buna

Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 20:25, 8 Februarie 2011
Vina care vi-se atribuie, este probabil parcare necorespunzatoare/interzisa.Verificati indicatoarele de avertizare/interzicere existente in zona producerii accidentului.Faptul ca acolo obisnuiti sa parcati, nu absolva in cazul existentei unei interdictii prin Codul rutier.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Februarie 2011
nucu$, utilizator
Nu exista nici un indicator de parcare sau oprire interzisa in aceasta portiune si pe aceasta strada .Iar cat despre parcat parchez de ani de zile eu si vecinii mei asa, din cauza de lipsa de spatiu...
Oreclamatie la CSA cat mai urgent, apoi daca raspunsul nu va multumeste chemati asiguratorul la conciliere si pt impresie aduceti-va un avocat care sa va sustina cauza si apoi informati-i ca-i veti actiona in instanta si vor plati mult mai mult. In ce priveste amenintarile service-ului daca v-ati dus acolo cu nota de costatare de la asigurator, atunci sa dea in judecata asiguratorul si nu pe dv.
Asiguratorul R.C.A. si-a dat sau nu initial acceptul de plata pt. devizul estimativ intocmit de service? Daca da, ar trebui sa plateasca. Oricum daca asiguratorul refuza plata, va trebui sa va adresati mai intai C.S.A. , intrucat este un abuz din partea asiguratorului. In functie de raspuns veti decide daca e cazul sau nu sa va adresati instantei.
Solicitati asiguratorului RCA sa va argumenteze incadrarea faptei la culpa comuna. Contestati concluziile societatii de asigurare, convocati-i la conciliere si apoi actionati-i in judecata.

Alte discuții în legătură

Parcare neregulamentara (aproape de curba) - culpa comuna aleahimi aleahimi S-a intamplat duminica accidentul 21.07.2013. Un autovehicul a intrat in mine si a lasat bilet in geam \\\\\\"scuze ti-am avariat masina\\\\\\" si un nr de ... (vezi toată discuția)
Culpa comuna?? CEZAR88 CEZAR88 buna ziua, zile trecute mi-a agatat un vecin masina cu masina de la firma la care lucreaza(un autocamion),mentionez ca masina mea era parcara intro zona in ... (vezi toată discuția)
Un simplu accident,care spre nesimtirea altora,s-a complicat. ovidiu_mihai ovidiu_mihai In seara zilei de 27.06.2011,am fost accidentat intr-o intersectie d catre un autoturism.Am facut o intelegere cu posesorul autoturismului care m-a accidentat ... (vezi toată discuția)