Daca un angajat avea sal. de incadrare 630 si vechime 15% rezulta un nou sal de baza de 725. Nu a mai avut nici un alt spor. In iulie in urma diminuarii ii rezulta un brut de 544 lei, pe care l-am adus pana la 600. Acum , acelui 544 i-am aplicat 15% in plus si a rezultat 626. Acesta l-am adus pana la min. de 670 cum spune legea. Nu am aplicat 15% in plus la brutul de 600, asta insemna sa-i marim de cate ori brutul?? Sa-l aduc la 690?Am procedat bine. Va rog di suflet sa-mi raspundeti. Multumesc.
Asa cum scrie si in normele de aplicare a legii 285/2010 (exista un exemplu de calcul chiar in acest sens) cei 15% se aplica la brutul rezultat in urma diminuarii cu 25% din iulie nerotunjit la salariul minim de atunci! In speta, daca brutul rezultat a fost de 544 RON, aceasta suma se majoreaza cu 15% si rezulta 626 RON, care se rotunjeste la valoarea salariului de baza minim brut, garantat in plata, care in 2011 este de 670 RON.
Buna seara!
Imi permit sa va deranjez si eu cu o intrebare...
Daca in octombrie pe fluturasul de salariu scria:
- Sal. baza realizat 1722
- Conditii periculoase 144
- Brut nediminuat 1866
- Diminuare L 118/2010 467
- Total brut 1399
In ianuarie pe fluturas scrie:
- salariu tarifar 1486
Salariu realizat 1486
Spor cond vatamatoare 125
Venit brut 1611
E corect asa cum e calculat? Ca eu din cuprinsul legii am inteles altfel si anume ca se mareste cu 15% salariul brut pe octombrie. Sau ca la salariul brut din iunie se aplica reducerea de 25% iar apoi la ce rezulta se aplica marirea de 15%. Ori nu am inteles eu bine... Ce-i drept nu am studiat decat superficial legea.
Mentionez ca acesta e salariul unui functionar public, cu functia de inspector, clasa I, grad superior, treapta 2 de salarizare, gr. 4.
Pe fluturasul nou, din 2011 scrie inspector, cls. I, gr. superior, tr.2. Nu cumva si aici e o greseala, ca eu auzisem ca nu mai exista trepte de salarizare...
Va deranjez cu aceasta intrebare deoarece s-a intamplat ca salariile sa fie de multe ori gresite si s-a dat vina pe programul de calculator pe care-l folosea firma care calcula salariile. Plus ca unelor persoane incomode li se mai intampla sa li se greseasca salariul, bine-nteles nu cu intentie... Imi pare rau totusi de cei de la Resurse Umane, e inuman ce se intampla in domeniul acesta cu atatea schimbari legislative...
Va multumesc din suflet pentru atentie!
Pai, sa o luam metodic:
- dupa reducerea cu 25%, salariul dvs. de baza este 1291 RON, iar sporul pentru conditii (care ramane in afara salariului de baza ) de 108 RON;
- majorate cu 15 %, salariul de baza in ianuarie 2011 este de 1485 RON, iar sporul de conditii este de 124 RON, total brut 1609 RON;
- reincadrarea la 01.01.2011 trebuie sa fie de inspector grad superior, in clasa de salarizare corespunzatoare sporului dvs. de vechime. Nu mai exista trepte de salarizare.
Va multumesc! Deci e corect calculul... Am intrebat deoarece jumatate din salariati s-au plans ca salariile nu sunt calculate corect. Probabil dispozitiile de reincadrare vor veni si vor clarifica ce si cum. E destul de greu sa tot faci reincadrari pentru o institutie intreaga.
Cu respect pentru raspunsurile primite de la o persoana bine pregatita profesional!
BUNA SEARA ,AS DORI SA STIU CUM SE APLICA MARIREA DE 15%,DACA EU INCEPAND CU 1.10.2010 AM FOST IN MEDICAL (PRE SI POSTNATAL) PANA LA DATA DE 31.01.2011
Alte discuții în legătură
Salariu de baza
ioanarrr
Buna seara,
Pe fluturasul de salariu am trecut 1279 RON (salariu net pe care il voi lua maine), insa salariul meu de baza este 1300 RON.
Este posibil sa ai ... (vezi toată discuția)