avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... CINE MA AJUTA?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

CINE MA AJUTA?

va rog frumos, sa ma ajute cineva cum sa repartizez aceasta factura raja?

perioada consum 28. 11 .2010----27. 12 2010

data factura 30.12.2010---- data scadenta--14.01.2011

apa-- cantitate 1510 --tarif--2.50---valoare ---3775.. tva 906

canal -- cantitate 1361, 00- --tarif 2.33---valoare 3171,13----tva---761,07

meteo cantitate .. 50,00---tarif 2,33---valoare 116,50 --tva 27,96

total prestatii lei---- valoare 7062,63 ----tva 1695

total de plata factura curenta lei -----8784,66

totalul facturilor neachitatela data de 30 11 2010 este de 24230,69 lei si nu cuprinde prezenta factura.

consumuri declarate

scara 1-- metri cubi de apa declarati 178 din care 89 mc reprezinta apa calda

scara 2 metri cubi declarati 155 din care apa calda 79 mc

cost mcub de apa din lista plata a iesit 6,25lei e corect?

canalizare apa meteo 1 mc 2,50 lei calculata pe cpi asa apare in lista de plata

metrul cub de apa rece in constanta este de 6 lei.

mai trebuiesc ceva date?

multumesc frumos
Ultima modificare: Vineri, 11 Februarie 2011
ContSters189595, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 14:23, 11 Februarie 2011
Eu cred ca ar mai trebui date (ma mira ca au facturat canal mai putin ca apa intrata in imobil, de obicei este aceeasi cantitate de apa intrata cu cea varsata la canal) si anume cum vreti sa repartizati aceasta apa, pausal sau in functie de indexul dat de apometrele din apartamente.
Daca vreti pausal, este foarte simplu, valoarea totala impartita la numarul total de persoane = valoare/persoana.
Daca sunt apometre, e alta mancare de peste...
@drg75 am mai adaugat date uitasem sa le trec
Eu cred ca este o neconcordanta undeva in datele prezentate de dumneavoastra.
Prezentati faptul ca furnizorul a facturat 1510 mc de apa rece intrati in imobil, iar locatarii de acolo au dat pe apometre un consum total de 333 mc (in care ar mai intra si apa calda).
Or mai fi pierderi, diferente, dar asta este o diferenta uriasa si ceva sigur este in neregula (asta daca poate n-ati avut o avarie de proportii in subsol si zile intregi a curs apa fara sa observe nimeni).
factura este pe toata asociatia , acum mi-a sppus administratorul astept procesul verbal strict pe cele doua scari care au bransamentul comun --respectiv blocul in care stau.
o sa revin cu datele respective

Incercand sa va fac un calcul pe datele prezentate pana acum lucrurile stau cam asa:
valoare totala pentru apa : 8640,2 lei (am scazut sumele pentru ape meteo despre care spuneti ca sunt evidentiate separat)
Consum total facturat: 1510 mc

Deci, pret/mc = 8640,2:1510= 5,72 lei.

Acest pret ar fi valabil daca suma consumului declarat de catre toate apartamentele ar fi de 1510 mc (lucru aproape imposibil, mai ales in cadrul asociatiilor cu multe apartamente, cum inteleg ca este si in cazul dumneavoastra).
Daca spuneti ca pe lista a aparut pretul de 6,25 lei, inseamna ca au existat diferente intre suma consumurilor declarate si consumul facturat, iar acea diferenta ar fi de 6,25:5,72=9,3%, adica aproximativ 140 mc, la consumul total facturat, ceea ce este un coeficient bun din punctul meu de vedere in cazul asociatiilor cu multe apartamente.

Alte discuții în legătură

Calcul pret corectat canal+epurare iulianaraU iulianaraU Buna ziua, Efectuez o expertiza contabila judiciara si am nevoie de niste informatii despre cum se calculeaza pretul corectat la canal+epurare. Se calculeaza ... (vezi toată discuția)
Pret mc apa rece dan_alex dan_alex Buna seara. Dintre cei care sunt administratori la blocuri in Bucuresti daca imi poate spune si mie cineva care este pretul unui metru cub de apa rece pe care ... (vezi toată discuția)