Eu cred ca ar mai trebui date (ma mira ca au facturat canal mai putin ca apa intrata in imobil, de obicei este aceeasi cantitate de apa intrata cu cea varsata la canal) si anume cum vreti sa repartizati aceasta apa, pausal sau in functie de indexul dat de apometrele din apartamente.
Daca vreti pausal, este foarte simplu, valoarea totala impartita la numarul total de persoane = valoare/persoana.
Daca sunt apometre, e alta mancare de peste...
Eu cred ca este o neconcordanta undeva in datele prezentate de dumneavoastra.
Prezentati faptul ca furnizorul a facturat 1510 mc de apa rece intrati in imobil, iar locatarii de acolo au dat pe apometre un consum total de 333 mc (in care ar mai intra si apa calda).
Or mai fi pierderi, diferente, dar asta este o diferenta uriasa si ceva sigur este in neregula (asta daca poate n-ati avut o avarie de proportii in subsol si zile intregi a curs apa fara sa observe nimeni).
factura este pe toata asociatia , acum mi-a sppus administratorul astept procesul verbal strict pe cele doua scari care au bransamentul comun --respectiv blocul in care stau.
o sa revin cu datele respective
Incercand sa va fac un calcul pe datele prezentate pana acum lucrurile stau cam asa:
valoare totala pentru apa : 8640,2 lei (am scazut sumele pentru ape meteo despre care spuneti ca sunt evidentiate separat)
Consum total facturat: 1510 mc
Deci, pret/mc = 8640,2:1510= 5,72 lei.
Acest pret ar fi valabil daca suma consumului declarat de catre toate apartamentele ar fi de 1510 mc (lucru aproape imposibil, mai ales in cadrul asociatiilor cu multe apartamente, cum inteleg ca este si in cazul dumneavoastra).
Daca spuneti ca pe lista a aparut pretul de 6,25 lei, inseamna ca au existat diferente intre suma consumurilor declarate si consumul facturat, iar acea diferenta ar fi de 6,25:5,72=9,3%, adica aproximativ 140 mc, la consumul total facturat, ceea ce este un coeficient bun din punctul meu de vedere in cazul asociatiilor cu multe apartamente.
Pret mc apa rece
dan_alex
Buna seara.
Dintre cei care sunt administratori la blocuri in Bucuresti daca imi poate spune si mie cineva care este pretul unui metru cub de apa rece pe care ... (vezi toată discuția)