Problema mea sta in felul urmator. Am posibilitatea de a cumpara un teren intravilan care are ca folosinta actuala: faneata.
Conform certificatului de urbanism:
Regimul juridic: Terenul se afla in intravilanul localitatii, intr-o zona de locuinte si functiuni complementare.
Regimul Economic:
-Folosinta actuala: FANEATA
-Destinatie: Zona de locuinte si functiuni complementare
Am un extras de carte funciara iar terenul are numar cadastral/topografic.
In cele ce urmeaza doresc sa va intreb ce acte imi trebuiesc pentru a demara o constructie pe terenul respectiv. Mai trebuie scos terenul din circuitul agricol sau se pot inainta direct actele pentru autorizatia de constructie? Exista motive pentru care nu s-ar putea face trecerea din teren agricol catre curti constructii? Cat dureaza operatiunea de scoatere din circuitul agricol?
verificati la primaria din localitatea respectiva daca nu cumva exista o hotarare a consiliului prin care terenul nu mai are acum destinatie agricola(scos din circuitul agricol) ca prim pas.
O sa va comunic ce trebuie facut pentru a scoate un teren din circuitul agricol in vederea construirii.
Va trebui mai intai sa depuneti la primaria de care apartine terenul o cerere pentru obtinerea unui certificat de urbanism in vederea construirii. La acel certificat de urbanism va trebui sa atasati avizul celor de la cadastru care va vor schimba si folosinta terenului.
Aveti grija insa ca pentru schimbarea folosintei terenului va trebui sa platiti aproximativ 1000 euro, in funtie de situatie. (studiul topografic, etc.)
Terenul este scos deja din circuitul agricol, fiind intravilan!!!!!!!!! Pentru schimbarea destinatiei, din "faneata" in "curti constructii" va trebui sa faceti un PUD. Luati legatura cu un inginer urbanist/arhitect si interesati-va cat costa acest PUD si cat dureaza (de obicei, cam 6 luni) si calculati apoi daca pretul terenului+PUD+avize+alergatura merita...
Oug 34/2013
rmirela16
Buna seara, Daca detin un teren de 800 mp intravilan in indiviziune pe care exista o constructie si 300 mp sunt in categoria de folosinta curti constructii si ... (vezi toată discuția)