avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum devin notar stagiar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum devin notar stagiar

Pentru a deveni notar stagiar, printre conditiile impuse trebuie sa fii si angajat intr-un birou notarial.Intrebarea mea este cum pot sa ma angajez intr-un astfel de birou?In conditiile in care nu cunosc pe nimeni cu aceasta specializare....iar anunturi in ziar clar nu exista?:D Doar nu o sa intru in fiecare birou din orasul meu si sa imi incerc norocul?! Sau da?......
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:42, 3 Mai 2009
ankalaura85 a scris:

Pentru a deveni notar stagiar, printre conditiile impuse trebuie sa fii si angajat intr-un birou notarial.Intrebarea mea este cum pot sa ma angajez intr-un astfel de birou?In conditiile in care nu cunosc pe nimeni cu aceasta specializare....iar anunturi in ziar clar nu exista?:D Doar nu o sa intru in fiecare birou din orasul meu si sa imi incerc norocul?! Sau da?......

Legea 36/1995:

Art. 20.

Poate fi notar stagiar cel care:

a) îndeplineste conditiile prevazute la Art. 16 lit. a) - f);

b) este angajat într-un birou de notar public;

c) se afla în perioada de stagiu pâna la promovarea examenului de notar public.

Art. 16.

Notarul public poate fi cel care îndeplineste urmatoarele conditii:

a) are numai cetatenia româna si domiciliul în România si are capacitatea de exercitiu al drepturilor civile;

b) este licentiat în drept - stiinte juridice - sau doctor în drept;

c) nu are antecedente penale;

d) se bucura de o buna reputatie;

e) cunoaste limba româna;

f) este apt din punct de vedere medical pentru exercitarea functiei;

Asta zice legea.
In rest, tine de abilitatea fiecaruia;)
Am si eu o intrebare, daca se poate?! Eu am terminat Facultatea de drept- specializare drept - pot deveni notar stagiar?
Salut stimati colegi. Conform Legii nr.36/1995 conditiile sunt cat se poate de clare si sunt specificate de dl. avluci. Cazual lucrez in acest sistem notarial fiind consilier juridic si al unui birou notarial. Conditiile de a deveni notar stagiar stau intr-un singur om. Gasirea unui maestru; al unui notar public indrumator care sa accepte cererea dvs. de notar stagiar.
In ultima vreme... e din ce in ce mai dificil sa fie obtinuta o astfel de semnatura. Odata obtinuta... sunteti ca si intrat.
Problema care se pune este legat de respectarea legii si a conduitei profesionale notariale. Precum ati citit si in presa in ultima vreme sau... cei care sunt luati stagiari sunt fie copii notarilor publici fie e vorba de cei ce ofera in schimbul unui post de stagiar o anumita suma... destul de frumoasa de bani.
Aceasta este realitatea si nu cea privita din exterior.
Va urez succes tuturor care doresc si reusesc sa imbratiseze o astfel de profesie.
Cu respect,
jr. Teodor Dobrean
Buna ziua!
In Lg. 36/ 1995 gasiti toate conditiile.
Unde gasit dvs. un notar disponibil, nu mai scrie in lege...
Probabil au vrut sa va testeze perseverenta.
Cu stima,
av. Silviu Serban
Buna ziua! Ce master trebuie sa urmez (fiind licentiata in drept) ca sa pot fii notar stagiar 2 ani sau in timpului stagiului la un notar puplic? ce imi recomandati??

Alte discuții în legătură

Admitere notar stagiar flory_rain flory_rain Spuneti-mi, va rog, daca termin Facultatea de Drept, specializarea Administratie Publica si Masterul in Dreptul Afacerilor sunt incompatibila pt. a fi admisa ... (vezi toată discuția)
Cum ajungi notar? bebein bebein Buna ziua, Ma tenteaza sa fac dreptul pt a deveni notar....poate sa-mi spuna cineva pe scurt pasii pt a ajunge acolo? Dupa terminarea facultatii ce se ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic la un birou notarial, trebuie sa ma inscriu in ccj? jramona jramona sunt incadrata ca si consilier juridic la un birou notarial, din februarie 2004, ce se intampla daca nu sunt inscrisa in colegiu?In acel birou nu exista un ... (vezi toată discuția)