avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Procent estimativ cu care firmele de Recuperare ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Procent estimativ cu care firmele de Recuperare cumpara o creanta de la banca

Cine ma poate ajuta: As dorii sa stiu un procent estimativ cu care firmele de recuperare cumpara creantele de la banci ?!!!
Stiu ca difera de la caz la caz ,functie de cum si-a asigurat banca sau nu creditul de imprumut,ce bunuri detine persoana datornica vizata...etc , de aceea doresc sa stiu estimativ
Sa spunem asa :
1. pers fizica trecut de 50 ani
2.nu are alte venituri masini,imobile,...etc,in afara de venit din salar
3. imprumut nevoi personale
4. suma vreo 10.000 Eur
5. a platit vreo 2 ani .dupa care nu a mai putut platii
6. sa zicem ca ,cu dobanzi si penalitati suma a ajuns la 12.500 eur

Cat credeti ca a putut oferii firma de recuperare pe aceasta creanta.
Eu since , mai mult de 30% NU as pute oferii niciodata,pt ca si daca dau in judecata pers respectiva pot obtine 30% din salariul acestuia. Avand in vedere ca azi maine ajunge la pensie cu vreo 700 lei.Eu pot lua 210 lei/luna .Recuperez suma in 20 ani, cand poate nu vor mai valora nimic.
Voi ce ziceti , cat ar putea oferii o firma de Recuperare?!
Respecte,
Cel mai recent răspuns: ioana71 , utilizator 14:09, 4 Martie 2011
De obicei suma este confidentiala (procentul) si ma indoiesc ca ar exista o societate de acest gen care sa va poata furniza informatia la modul concret.Estimari, puteti primi...

Estimarea pe care o faceti dvs. poate fi sau nu reala...dar nu inteleg cu ce va poate ajuta aceasta informatie.

Pretul din contractul de cesiune nu are relevanta.Retractul litigios nu este permis in litigiile comerciale iar intrebarea dvs. parca ar fi una specifica jocului 6/49...

Daca doriti sa "cesionati" creanta dvs. puteti intreba/negocia direct cu "sursa".Sper ca nu v-ati gandit sa scoateti creanta la licitatie...:)


Corect D-le Gruianu,
Nu , nu doresc sa scot creanta la licitatie:D , ci doresc sa o cumpar.
Dispun de bani lichizi , iar persoana "fictiva" mai sus mentionata este cineva pe care doresc sa o ajut.
cateva lucruri sunt certe:
1. firma de recuperare sigur nu va dorii sa prelungeasca aceasta poveste
2. daca va avea posibilitatea , va vinde creanta integral cu siguranta
3. 100% voi negocia cu sursa, dar pt o negociere stransa si fara un minim de informatii, vor reusii sa ma aduca unde vor ei , nu unde vreau eu#-o
stiu ca va fi f greu sa ma apropii de suma "confidentiala" cu care s-a cumparat creanta. Dar nici chiar 6/49 nu va fi.
Sigur este cineva care imi poate da un procent estimativ.
Daca nu , o sa ma mai zbat si in 2,3 sapt voi venii eu cu aceasta estimare pt restul cititorilor.#-o
Va multumim frumos pentru intentii.:)

In aceasta discutie, s-a specificat un procent minim de la care cred ca puteti incerca sa porniti negocierea.Sper sa va fie de folos.Multa bafta si va asteptam cu noutati.
www.avocatnet.ro/content/for...
F bun si interesant acel topic . Multumesc pt info.
Astazi nu am facut nimic la servici , am citit topicuri si legi:D.
Si ca sa trec la subiect problema sta cam asa.
1. am vazut in acel topic chiar pe cineva care lucreaza in bransa si spunea ceva de 3 - 10% din val. creantei + dobanzi la cele fara garantii.( nevoi personale ). Apoi acest procent confirmat de mai multa lume, mai mult sau mai putin specializata.e f bine pana aici
2. un procent de maxim 70% din val creantei ( sa zicem o medie de 35,40% ) la cele cu garantii si/sau ipotecare.bine si pana aici ce poti zice , ca doar sunt cu risc mai scazut decat celelalte
3. acum, aici este problema. Am avut o intalnire aseara si eu cu cineva care lucreaza in "bransa" si problema a sunat cam asa:
a ) mi-a fost confirmat un procent destul de scazut cu care se cumpara creantele fara garantii si nu numai
b ) se mai recupereaza din creante ( aduc venituri la firma ) si de la cele care au fost prescrise ( pers. care nu stiu acest lucru ):D . in 4,5 luni , un profit de 3mld. lei vechi doar din crentele prescrise:O ( binenteles procent gras catre agent )
c ) F PUNTINE creante se vand individual. De regula firmele de recuperare au sediile in 1,2 orase mari din Romania ( de ex : Buc. Const. ) , la fel si banciile.
Daca vb de cesionarea creantelor acestea se produc cam asa: Se negociaza cu banca X o cesionare a 10.000 ( exemplu ) de creante din toate orasele unde banca X are site-uri.pe o suma de 2 mil. Eur ( exemplu ). Apoi suma platita impartita la suma tuturor creantelor iasa un procent. Noi nu putem decat sa facem o medie a creantelor fara garantii + cele ipotecare.Asta poate insemna un 20,7% din val totala a creantei .
Aproape un 6/49 cum specificati mai sus #-o
Nu exista procentul pe care il cautati, exista o estimare... nu cesioneaza nici o banca un singur credit.
Lasand asta la o parte, estimarile se fac pe alte principii, nu se iau in considerare eventualele bunuri alea persoanei respective ( sau daca este vb de o garantie ceva..cazuri exceptionale). Nu se iau dintr.un singur motiv logic. Ganditiva ca se strange un "pachet" de cateva mii de cazuri, cine o sa stea sa intrebe de fiecare pe la primarie ce are ala in curte...
Acum de la o firma de recuperare nu o sa scoateti cine stie ce.... daca vrea sa o vanda, o vand... daca nu, nu o vinde nici daca persoana are 90 de ani.. pt ei nu conteaza, au marja de eroare....deci, conteaza cum puneti problema si cu cine vb. (poate conteaza si unde vb cu peroana respectiva)

Alte discuții în legătură

Neplata rate credit nevoi personale ancutica ancutica Buna ziua. O mica speta: daca o persoana are un credit de nevoi personale...pleaca la munca in Italia si nu mai plateste ratele timp de 2 ani...ce i se ... (vezi toată discuția)
Datorii bancare - creditorul nu are din ce isi recupera imprumutul gheorghelupu gheorghelupu Actuala mea concubina a facut un imprumut de nevoi personale in urma cu ceva ani,ramanand fara serviciu a intrat in imposiblitatea de asi onora datoriile catre ... (vezi toată discuția)
Firma de recuperari creante triton10 triton10 Buna ziua As dori niste pareri privind urmatoarea situatie : O firma a luat credit de la banca. In urma schimbarilor in situatia economica, nu a mai putut ... (vezi toată discuția)