avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Stabilirea redeventei pentru terenul de casa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Stabilirea redeventei pentru terenul de casa concesionat

Legea spune ca redeventa incasata de administratia locala pentru terenul concesionat trebuie calculata in asa fel incat pretul de piata al terenului sa fie acoperit in max. 25 de ani.
Dar e vorba de pretul de piata al terenului LA DATA CONTRACTULUI DE CONCESIUNE sau conteaza si fluctuatia sa ulterioara?
Altfel spus, odata semnat contractul de concesiune, valoarea redeventei poate fi marita in functie de evolutia pietei imobiliare (de ex. cu un factor de 10 sau de 100), sau doar indexata cu RATA INFLATIEI?

Alte discuții în legătură

Mod de calcul redeventa actualizata cu rata inflatiei! aura38 aura38 Cum se calculeaza redeventa anuala pentru un teren reprezentand pasuni, concesionat prin negociere directa de la o primarie? Mentionez ca valoarea anuala a ... (vezi toată discuția)
Act concesiune teren Adrilo16 Adrilo16 Buna ziua, detin un teren luat in concesiune pe 25 de ani. Contractul a fost facut in 1994, Insa recent am primit o instiintare pe care nu o pot intelege.. ... (vezi toată discuția)
Contract de concesiune-pact comisoriu expres aghet aghet Buna seara.Speta mea este urmatoarea: am concesionat un teren de la o primarie ,am facut contractul si am stipulat la cap.4-Redeventa -urmatoarele ... (vezi toată discuția)