alyadavid a scris:
In urma cu 1 an, am nascut o fetita, fara a fi casatorita, recunoscuta de tatal ei la nastere.
In primele 2 luni, acesta o vizita de cateva ori pe saptamana, apoi, brusc, a inceput sa vina o data la 3 luni,(desi il rugam sa vina mai des pentru ca ea sa il cunoasca) si sa telefoneze tot mai rar.
Acum traiesc o frumoasa poveste de iubire, cu un barbat care imi adora copilul. Problema este ca el este cetatean roman cu domiciliul in strainatate, in Franta, iar noi dorim sa locuim acolo impreuna, toti 3.
Inca nu am inceput procedurile pentru incredintarea copilului. Am inteles ca, de obicei, acesta este incredintat mamei, tatalui stabilindu-i-se un program de vizitare de 4 zile pe luna, in vacante si de sarbatori.
Sunt de acord, bun sau rau, este tatal ei, este normal sa petreaca timp impreuna. Dar este imposibil sa venim in tara de 2 ori pe luna cu copilul!
Copilul fiind născut în afara căsătoriei, tatăl doar l-a recunoscut printr-o declaraţie la notar sau la Starea civilă.
Am înţeles că nu există o hotârâre privind drepturile acestuia de vizitare a minorului, tatăl vizitând minorul conform înţelegerii verbale avute între dv. şi acesta, astfel că nimic nu vă împiedică să plecaţi cu copilul unde doriţi, după ce obţineţi o hotărâre definitivă şi irevocabilă de încredinţare a minorului către dv.!:D
Dacă tatăl va dori ulterior să-şi vadă copilul, va trebuie să vă găsească şi să vă dea în judecată pentru a obţine o hotărâre judecătorească ce va stabili un program de vizitare al minorului, drept pe care ar trebui să-l respectaţi.
Până atunci, nu vă faceţi probleme!;)