avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort provocat de alcool
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort provocat de alcool

buna. as dori sa imi dati cateva sugestii despre cum se poate desface o casnicie de catre sotie cat mai repede in urmatoarea situatie: saptamana trecuta am depus dosarul cu privire la divort la tribunal, insa am primit termen in ianuarie 2012. motivele intentarii divortului sunt in principiu consumul de alcool si actele de violenta ale sotului. din aceasta cauza am fost nevoita si sa parasesc domiciliul stabil impreuna cu copii majori. cum as putea proceda in continuare in conditiile in care el a ramas in continuare in apartament, iar pana anul viitor chiria ar putea sa fie o problema?
va multumesc.
Chiar sunt curios ce raspuns vor da avocatii nostri. Pentru ca statul ocroteste familia, nu? Care familie?
Daca si sotul este de acord cu divortul va recomand medierea, nu dureaza mult si costurile sunt mai reduse decat in instanta.
Art. 61. - (1) În cazul în care conflictul a fost dedus judecăţii, soluţionarea acestuia prin mediere poate avea loc din iniţiativa părţilor ori la recomandarea instanţei, acceptată de părţi, cu privire la drepturi asupra cărora părţile pot dispune potrivit legii. Medierea poate avea ca obiect soluţionarea în tot sau în parte a litigiului. (2) La închiderea procedurii de mediere, mediatorul este obligat, în toate cazurile, să informeze în scris instanţa de judecată dacă părţile au ajuns sau nu la o înţelegere în urma procesului de mediere.
Art. 62. - (1) Pentru desfăşurarea procedurii de mediere, judecarea cauzelor civile de către instanţele judecătoreşti sau arbitrale va fi suspendată la cererea părţilor, în condiţiile prevăzute de art. 242 alin. 1 pct. 1 din Codul de procedură civilă. (2) Cursul termenului perimării este suspendat pe durata desfăşurării procedurii de mediere, dar nu mai mult de 3 luni de la data semnării contractului de mediere. (3) Cererea de repunere pe rol este scutită de taxa judiciară de timbru.
Art. 63. - (1) În cazul în care conflictul a fost soluţionat pe calea medierii, instanţa va pronunţa, la cererea părţilor, o hotărâre, potrivit dispoziţiilor art. 271 din Codul de procedură civilă. (2) Odată cu pronunţarea hotărârii, instanţa va dispune, la cererea părţii interesate, restituirea taxei judiciare de timbru plătite pentru investirea acesteia.
(3) Hotărârea de expedient pronunţată conform prevederilor prezentei legi constituie titlu executoriu.
CAPITOLUL VI Dispoziţii speciale privind medierea unor conflicte
SECŢIUNEA 1 Dispoziţii speciale privind conflictele de familie
Art. 64. - (1) Pot fi rezolvate prin mediere neinţelegerile dintre soţi privind continuarea casătoriei, exerciţiul drepturilor părinteşti, stabilirea domiciliului copiilor, contribuţia părinţilor la intreţinerea copiilor, precum şi orice alte neînţelegeri care apar în raporturile dintre soţi cu privire la drepturi de care ei pot dispune potrivit legii. (2) Înţelegerea soţilor cu privire la desfacerea căsătoriei şi la rezolvarea aspectelor accesorii divorţului se depune de către părţi la instanţa competentă să pronunţe divorţul.
Ultima modificare: Duminică, 20 Februarie 2011
Catalin Burcea - Birou de Mediator, Mediator
faceti o cerere de preschimbare a termenului, motive pot fi cele expuse aici de dvs. poate apelati la un avocat sa va ajute
Daca va intelegeti ati putea apela la medierea indicata de Catalin.
Daca nu va intelegeti la mediator sau daca sotul nici macar nu se va prezenta ar trebui sa incercati sa solicitati preschimbarea termenului de judecata pentru motive temeinice.
Instantele nu prea considera insa nimic...ca fiind...motive temeinice...
Dupa parerea mea, daca ati dovedi ca va poate omora s-ar putea preschimba termenul de judecata acordat de ...calculator...
Incercati sa va convingeti sotul sa fie de acord cu divortul. Luati-l de mana si mergeti la Primarie sau la notar. Daca este indaratnic, incercati sa-l convingeti sa mergeti impreuna la un mediator. Daca se incheie acord de mediere, il depuneti la dosarul de divort si faceti cerere de preschimbare a termenului de judecatata.
Mai puteti promova o actiune de ordonanta presedintiala avand ca obiect partajul de folosinta provizorie a imobilului pana la solutionarea actiunii de divort si a partajului de bunuri comune. Asta ca sa puteti locui in acelasi imobil.

Alte discuții în legătură

Divort nucusor nucusor se poate divorta la notar??cit dureaza,cit costa ,si ce acte sunt necesare?se poate face un fel de \"imparteala a lucrurilor la notar daca cei doi sunt de ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord cu trei copii calinaei calinaei Care este procedura cea mai simpla si rapida pentru divort in conditia in care amandoi ne dorim acest lucru. In urma casatoriei au rezultat trei copii, acestia ... (vezi toată discuția)
Divort nucusor nucusor cum se poate divorta ,impartii lucrurile(partaj) rapid si ieftin daca cei doi soti se inteleg si sunt de acord cu divortu si impartitul bunurilor? 9 (vezi toată discuția)