avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... schimbarea legislatiei si impunerea bacului ulterior ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

schimbarea legislatiei si impunerea bacului ulterior absolviri unei scoli in care nu se cerea anterior

Buna ziua am absolvit in anul 2007 o scoala postliceala sanitara in care am fost inscris in 2004 . nici la inscriere nici la terminare nu era in vigoare vreo lege ca sar cere diploma de bacalaureat.acum la eliberarea certificatului de libera practica se cere diploma de bac si adeverinta de la postliceala din fundeni ca recunoaste studiile din alte postliceale dar si aceasta solicita diploma de bac. daca la data terminari studiilor nu era necesar bacul ce se poate face ca sa se elibereze actele de munca in starea aceasta macar 1-2 ani pana la examenul de bacalaureat. in c.o.r. la clasificarea meseriilor de asistent medical cat si paramedic nu este necesar bacul doar studi medii sau postliceale (studiile medi din cate stiu eu sunt 12 clase inclusiv fara diploma de bac sau cel putin asa erau in 2007). daca am putut fi admis in postliceala si chiar so termin nu ar trebui sa pot continua in practicarea meseriei iar schimbarea de lege sa se aplice de la data publicari in monitorul oficial nu retroactiv sau macar sa se dea un termen de 1-2 ani sa se finalizeze studiile dupa noul model timp in care sa se poata lucra dupa vechea lege. astept un sfat eventual o lege care ma poate lamuri sau ajuta
multumesc

Alte discuții în legătură

Buna seara, am deschis o firma si vreau sa ma incadrez ca tehnician ... clavl23 clavl23 Buna seara, Am deschis o firma si vreau sa ma incadrez ca Tehnician IT, am 12 clase terminate pe profilul Mate-Info (fara diploma de BAC). Am si experienta ca ... (vezi toată discuția)
Incadrare maj maj daca o persoana a absolvit 12 clase fara bacalaureat poate ocupa functia corespunzatoare cor 331305? Din ce am mai citit consider ca da ,dar nu sunt sigur (vezi toată discuția)
Refuz eliberare diploma fica mea a absolvit liceul fara bac iar ... Antik Antik Refuz eliberare diploma Fica mea a absolvit liceul fara bac iar secretara scolii spune ca nu se eliberează diploma ci doar foaie matricol.. Liceul este ... (vezi toată discuția)