avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot da in judecata pe cineva care publica niste poze ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot da in judecata pe cineva care publica niste poze fara voia mea?

O anumita persoana vrea sa publice niste poze personale ale cuiva,dar fara voia persoanei respective,se poate da in judecata persoana respectiva?
buna.intr-un caz asemanator am fost in urma cu vreo 4 ani , in sensul ca eu am filmat pe cineva si am vrut sa postez pe you tube.era vb de o persoana cunoscuta in randul profesorilor,si ma surprins cand o filmam in timpul orelor,ea mia cerut telefonul si la dus la o "expertiza,norocul meu a fost ca inainte de a preda telefonul am scos cardul de memorie si nu a mai putut sa demonstreze ca am filmato,dar revnind la subiect profesoara m-a amenintat ca ma da in judecata daca gaseste un fisier video in care aparea dansa,nici nu se pune vorba de postat pe you tube.
sanatate multa
@leo_turbo_le...
Sunteti de apreciat pentru ceea ce postati in sensul ca impartasiti din ( incidentul) dvs.si altor utilizatori.
@ adarius.Evident ca poate suporta anumite consecinte,ca urmare a ceea
ce doreste sa faca.Acest aspect este arhicunoscut.
Directiva 95 a CE si Legea nr. 677/2001 pentru protectia datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestora.
Prelucrarea datelor personale este legala daca este indeplinita una din conditiile:
- conditia consimtamantului persoanei;
- prelucrarea se realizeaza ca urmare a unui contract legal incheiat cu persoana in cauza;
- este necesara protejarii unui interes vital al persoanei in cauza;
- este efectuata exclusiv in scopuri statistice, de cercetare istorica sau stiintifica, cu pastrarea anonimatului persoanei;
- este necesara in vederea realizarii unui scop legitim de interes public sau care vizeaza exercitarea autoritatii publice.

trebuie sa recunosc ce am facut pare a fi o copilarie,dar parea in acelasi timp tare pentru ca in tot filmul ce l am filmat eu se putea observa cum acea profesoara "negocia" mediile de incheiere a semestrului scolar..profesoara m a observat si mi a cerut telefonul,pana ce sa i dau telfonul am scos cardul si asa am scapat.profesoara ma ameninta ca l duce la "expertiza" si ca sotul ei e "habar n am cine" si ce poate sa imi faca daca va gasi filmul pe telefon.oricum era deajuns numai sa ma gandesc la consecinte in sensul ca mie nu mia vrut inchea media si tot tamtamul ce poate sa faca un profesor impotriva unu i elev de liceu. . in orice caz fiml a ramas pe card dupa ce a adus telefonul nu mi a mai arz de glume proaste si sters filmul de pe card ca sa nnu mai am "tentatii". de a dreptul o intamplare copilaroasa trebuie sa recunosc.
sanatate multa.
In cazul in care o face depun o plangere penala la politie sau la tribunal cu ajutorul unui avocat?

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma lamuriti cum este legea cu dreptul la imagine Confidential33 Confidential33 Buna seara. Va rog sa ma lamuriti cum este legea cu dreptul la protectia imaginii in spatiul public. Am fost filmata in trafic la semafor in timp ce eram pe ... (vezi toată discuția)
Am incalcat vreo regula daca am postat o inregistrare intr-o scoala unde se interzice filmarea? nu am specificat unde care scoala. ContSters230095 ContSters230095 Bine v-am gasit, am o oarecare nelamurire si doresc cateva pareri, daca sunteti dispusi, desigur. Daca postezi un anumit videoclip pe un SITE PUBLIC, dintr-o ... (vezi toată discuția)
Incalcare gdpr Adrian_Clar Adrian_Clar GDPR Bună ziua, Folosirea fotografiei pe cardul de acces intr-o companie/ legitimație în condițiile în care acel card este magnetic este o încălcare ... (vezi toată discuția)