avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul familiei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul familiei

cum poate o fosta sotie cu un copil, sa-si trimita copilul ca si pe un pachet, in ingrijirea tataului si a actualei sotii pe motiv ca nu mai rezista cu copilul. Pe langa aceasta, mai sustine ca actuala sotie nu are nici un cuvant de spus, pentru ca daca ea doreste va trimite acest copil si este obligata sa-l intretina.Pensia alimentara o stabileste tot ea, iar in cazul in care primeste cat doreste ea, pentru asi plati ratele sau alte cheltuieli santajeaza cu copilul.Mentionez ca in sentinta sa stipuleaza o suma fixa care tatal o reactalizeaza in fiecare an, si mai intretine copilul cu cursuri haine si bani de buzunar care nu se regasesc nicaieri.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:17, 28 Februarie 2011
Domnule....din punct de vedere legal,aveti dreptate.Dar in aceasta situatie ,este vorba de acest amarat de copil,care este totusi si al dvs.Dvs.nu ar trebui decat sa respectati sentinta judecatoreasca-pensia de intretinere si dreptul dvs.de a vizita minorul,potrivit programului de vizita stabilit de catre instanta judecatoreasca.Si atat.Dar...fac apel la constiinta dvs.de om,si va rog sa ma iertati daca v-a deranjat larghetea acestui raspuns.
daca doamna nu isi mai poate intretine copilul, nu se mai poate ocupa de el, poate cere in instanta reincredintarea copilului catre tata.
la fel si tata , daca dansul considera ca baiatul nu e bine ingrijit poate cere reincredintarea copilului. nu stiu ce ar putea zice sotia actuala a tatalui, stia ca sotul ei are un copil
gi_jane2 a scris:

daca doamna nu isi mai poate intretine copilul, nu se mai poate ocupa de el, poate cere in instanta reincredintarea copilului catre tata.
la fel si tata , daca dansul considera ca baiatul nu e bine ingrijit poate cere reincredintarea copilului. nu stiu ce ar putea zice sotia actuala a tatalui, stia ca sotul ei are un copil


Distinsa colega,aveti perfecta dreptate din punct de vedere legal.Dar....sotia dobandeste o suma de bani de pe urma acestui copil,pe care sa ii foloseasca doar pentru ea,iar tatal are o alta relatie in care acest copil nu ar fi binevenit,cred eu....sau cel putin aceasta este opinia mea.Iar atunci,va intreb,cine dintre cei doi ar avea interes sa depuna o actiune in instanta in sensul celor aratate de dvs.?!
Stimata doamna,cand v-ati combinat cu domnul stiati ca are un copil,presupun.Deci v-ati asumat si riscul de a deveni mama,fie ea si vitrega.Ce vina are copilul ?El are mama dar are si tata.Daca unul nu mai vrea sau nu mai poate sau poate ca din anumite motive trebuie sa renunte la copil,celalalt parinte care dispune de conditii materiale si spirituale este obligat sa-si faca datoria,mama fiind obligata la plata unei pensii de intretinere.Dupa cum ne expuneti dvs.situatia in curand il vor abandona ambii parinti.Poate are o ruda care doreste sa-i fie incredintat prin plasament,daca nu la stat in regim de urgenta.Ce oameni,fac copil si apoi se leapada de el ca de o masina stricata sau o camasa rupta.Sa le fie rusine!
Din ce relatati dvs.inteleg ca fosta sotie,cere(impune) anume conditii( materiale-in mod special) noii familii a fostului sot.Toate astea sunt motivate,ca si conditie pentru cresterea copilului care i-a fost incredintat.
Nu este un lucru rau ca tatal participa suplimentar cu bani si imbracaminte...etc. este ceva natural,si laudabil pentru el.Asta denota ca este un tata responsabil,dar si cu putina slabiciune.Nu este obligatoriu sa-i satisfaca fostei sotii toate cererile,mai ales daca acestea nu au ca directie bunastarea copilului,dar asta hotarasc cei doi fosti soti,pentru ca numai ei stiu ce au stabilit.

Alte discuții în legătură

Custodie copil ionelazibi_94 ionelazibi_94 doresc si eu ceva lamuriri pentru un caz.dupa divort sora mea a primit custodia fetei sale in varsta de 16 ani.la intentarea divortului de catre sot acesta a ... (vezi toată discuția)
Mama singura mihaela_panaiti mihaela_panaiti buna seara, as avea si eu cateva nelamuriri la care imi doresc sa gasesc raspuns.. am o sora care este mama unui baietel de 11 luni. ea este despartita de ... (vezi toată discuția)
Program de vizita in strainatate arramona arramona Buna ziua. Va rog sa-mi da-ti si mie niste sfaturi.Mama unei minore de 4 ani vrea sa-l de-a in judecata pe fostul sot pentru a obtine un program de vizitare a ... (vezi toată discuția)