Buna ziua,am un apartament in bloc,cu centrala proprie,doresc sa ma mut in strainatate si sa vin o data pe an acasa.Cum trebuie sa procedez legal unde sa anunt la presedinte sau administrator si cum vor decurge platile,adica cum se va calcula si ce pe perioada cind apartamentul e nelocuit.Intreb acest lucru pentru ca stiam ca oricum trebuie sa platesti pentru o persoana si daca nu locuieste nimeni,lucrurile comune,administrator,femeia de servici,lumina pe scara,etc.Va rog sa ma invatati cum sa procedez legal.Multumesc mult,o zi frumoasa
Daca nu va locui nimeni in apartament va trebui sa achitati cheltuielile repartizate pe cota-parte indiviza.
Luati legatura cu presedintele asociatiei, cu administratorul, faceti o instiintare scrisa cu perioada cat credeti ca veti lipsi si stabiliti cu ei modalitatea de a achita intretinerea.
Daca aici, in tara, nu poate veni cineva din partea dv. sa achite, atunci puteti plati in avans o suma oarecare din care administratorul sa traga in fiecare luna cota de intretinere respectiva.
Adresați o cerere președintelui asociației pentru a fi scutit de la plata cheltuielilor, în care arătați că, începând cu data de...... plecați din țară. Dacă nu aveți consum de apă și nicio persoană la întreținere, cota trebuie să fie foarte mică, o puteți plăti o dată pe an.
NU PLATITI NICI O PERS
LA CHELT PE PERS SUNT 0
LA CHELT PE COTA PARTE INDIVIZA CAT VA REVINE IN FCT DE SUPRAFATA
FACETI O CERERE DE SCOATERE DE LA INTRET SI O DATI LA PRESEDINTE
LA SEMNAT
Multumesc,dar nu e vorba de modul de plata,ci as dori sa stiu daca trebuie sa platesc ceva, daca nu sta nimeni in apartament.,sau nu.Poate o sa vin o data pe an citeva zile.Nu stiu ce inseamna cota parte indiviza.Inseamna cheltuielile comune??administrator,femeie de servici etc??
Multumesc
Veti avea cu siguranta de plata toate cheltuielile ce se repartizeaza pe cota indiviza (salarii personal angajat, contract de sercice lift + interfon, alte eventuale contracte de prestari servicii pe care le are asociatia, cheltuieli gospodaresti, caldura si apa pentru spatiile comune, reparatii care se fac la partile comune).
Daca nu are cine sa vina sa plateasca lunar aceste cheltuieli, cand veniti aveti mari sanse sa gasiti si penalizari sau chiar un proces pe rol.
Cel mai bine ar fi sa discutati cu conducerea asociatiei modalitatea prin care sa va platiti datoriile (eventual prin transfer bancar in contul asociatiei) si sa tineti legatura pe e-mail sau messenger cu cineva din conducere.