avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Salariul mediu pe unitate acordat la nasterea unui ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Salariul mediu pe unitate acordat la nasterea unui copil

Buna ziua!Salariu mediu pe unitate se poate acorda si dupa ce am terminat CCC,nu l-am solicitat cand am nascut copilul?Si cat reprezinta din salariu?Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:41, 3 Martie 2011
1. Puteti face cerere catre angajator sa va dea un salariu mediu pe unitate dar s-ar putea sa va refuze.
2. Ministerul Muncii spune ca nu mai exista CCMUNN (in acesta era prevazut salariul mediu pe unitate acordat la nasterea unui copil.
3. Daca ii zice salariu mediu pe unitate inseamna ca se imparte total fond de salarii al unitatii la numarul total de salariati.
Multumesc anticipat
In cazul in care exista contract colectiv de munca la nivel de unitate in vigoare (in 2010 a intrat in vigoare pe o perioada de 2 ani), in care se specifica acest salariu mediu, angajatorul il mai acorda pe baza de cerere?
Ultima modificare: Joi, 3 Martie 2011
Valentina_D, utilizator
Daca este prevazut in CCM la nivel de unitate atunci este obligat sa-l acorde.
Va multumesc

Deci inseamna ca, indiferent daca vom mai avea sau nu CCMUNN, daca exista CCM la nivel de unitate, atunci firma este obligata sa il respecte
Ultima modificare: Joi, 3 Martie 2011
Valentina_D, utilizator

Alte discuții în legătură

Salar mediu pe unitate pentru nastere copil lidialyly lidialyly Buna ziua, Intrebarea mea: CCM se aplica si in unitatile in care sunt mai putin de 21 angajati? Noi suntem 7 angajati in unitate. O angajata are dreptul la ... (vezi toată discuția)
Salariu mediu pe companie pentru mamici talidae2000 talidae2000 Buna seara, imi puteti spune daca exista stipulat pe undeva ca angajatorul \\"ofera\\" viitoarei mamici un salariu mediu pe companie? M-am uitat acum in ... (vezi toată discuția)
Salar mediu pe unitate pt. nasterea copilului ContSters57911 ContSters57911 Buna ziua, va rog sa ma indrumati ce pot face in acest caz: am solicitat acel salar mediu pe unitate pt. nasterea copilului, in luna mai, insa pana in prezent ... (vezi toată discuția)