avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... administratora
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

administratora

Buna Ziua,

Am nevoie de un sfat, va rog sa ma ajutati.
M-am mutat in septembrie intr-un apartament. Pe fiecare calorifer erau montate repartitoare. Fiind de Buna credinta am intrebat la administratie daca este nevoie ca cineva sa imi inspecteze casa. Raspunsul a fost negativ.
Presedinta de bloc a intrat in apartament ptr citirea apometrelor. Un reprezentant al firmei ce administreaza repartitoarele a facut deja o citire in apartament.
Luna trecuta administratora mi-a zis ca vrea sa verifice citirea repartitoarelor. Imediat ce le-a vazut a inceput sa ma acuze de furt pentru ca acestea nu aveau sigiliu. Mentionez ca nimeni nu m-a atentionat despre acest aspect.
Luna aceasta am avut surpriza neplacuta sa vad la afisier suma de 250 ron la caldura pentru ianuarie. Cam de 4 ori mai mult decat am platit in decembrie.
Am contactat Firma care imi trimite centralizatorul pe caldura, care, mi-a spus ca nu a inregistrat consumul dat de mine ci pe cel dat de administratora.
Ce pot sa fac in aceste conditii?

Multumesc!
Dana
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 17:49, 18 Martie 2011
Inseamna ca in aceasta luna ati fost considerata fara repartitoare si vi s-a calculat in sistem pausal.
Chiar daca dumneavoastra reclamati buna credinta, prin lipsa sigiliilor, exista posibilitatea sa demontati repartitorul si sa-l montati cu cateva zile inaintea citirii (poate chiar asa au facut cei care au locuit inaintea dumneavoastra acolo, pentru ca spuneti ca v-ati mutat in toamna aceasta).
Ce puteti face, este sa solicitati firmei care citeste si calculeaza consumul cu repartitoare sa va resigileze aparatele si sa vi le ia in considerare incepand cu luna urmatoare.
Era obligatia dvs. sa verificati starea sigiliilor dupa cumpararea apartamentului.
Acum daca administratora a constatat situatia cred ca ar fi bine sa merge-ti la firma de repartitoare si pe cheltuiala dvs. sa asigurati resigilarea repartitoarelor. Pe urma tot focul se va stinge si nu o sa va mai face-ti nervi.
Este bine sa procedati intotdeauna legal,mai ales ca sunteti nou in condominiu si stiti foarte bine cat conteaza prima impresie.;)
Ce inseamna sistem Pausal si cum se calculeaza? Cei ce se ocupa cu citirea repartitoarelor mi-au facut calculul conform consumului dat de administratora. Asta este informatia pe care am primit-o de la ei telefonic.
In plus, mi-au spus ca au trimis demult tabelul centralizator, iar administratora afirma ca nu au ajuns. Personal, cred ca mi l-a oprit ea.

E o decizie corecta a celor care imi calculeaza costurile ca, cu buna stiinta sa ia de bune cotele trimise de administratora? Mie mi se pare un abuz de putere din partea ei.
Ultima modificare: Joi, 3 Martie 2011
ortenzia, utilizator
Procedura este urmatoarea:
- proprietarul sau o persoana din partea asociatiei sau un reprezentant al firmei (dupa cum este facut contractul de prestari servicii al asociatiei cu firma respectiva) citeste repartitoarele; In cazul de fata dv. ati citit repartitoarele si i-ati dat administratorei aceste citiri. Asa am inteles!
- administratora centralizeaza datele primite de la locatari si le transmite mai departe la firma care face calculul pe baza datelor transmise de administratora. Daca aceasta a constatat ca sigiliile au fost rupte (?!? cum sunt sigilate repartitoarele la dv. pe calorifer?) nu a mai tinut cont de citirile pe care i le-ati dat.
Orice neregula constatata la repartitoare de natura sa vicieze inregistrarea consumului poate aduce dupa sine trecerea la consum necontorizat a acelui apartament pana la remedierea situatiei. Deci este legala masura luata de administratora.
Problema care ma intriga pe mine este de ce nu au venit sa inspecteze apartamentul atunci cand ati chemat presedinta asociatiei si de ce v-au "incriminat" ulterior. Atata intrebare am!

"Pausal" (de fapt se cheama consum necontorizat) inseamna ca v-a pus la caldura cat are un apartament similar cu al dv. maximul de caldura in luna respectiva, plus inca 10%.
Astazi imi vor sigila repartitoarele.
O sa chem administratora sa vada. Mai trebuie doar sa imi tin nervii in frau cand o sa ii cer sa imi spuna cum mi-a facut calculul la caldura. Ca sistemul Pausal nu l-a folosit. In plus, am aflat ca nu sunt singura cu repartitoare nesigilate. Cu toate astea, in bloc, nimeni nu are la caldura o suma mai mare de 130 ron.

Va multumesc tuturor pentru sfaturi!

Alte discuții în legătură

Alte solutii legale pentru a nu mai plati un nou repartitor montat pe un calorifer care este oprit de la robinetul termostat sesa10 sesa10 Va rog, care sunt alternativele legale in cazul defectarii unui repartitor, pentru a nu mai fi nevoita sa platesc un seviciu de care nu am beneficiat ? Suma ... (vezi toată discuția)
Obligatia firmei de a veni la montarea repartitorului vali m vali m Buna ziua, Am un vecin intr-o situatie imposibila.Este chirias la noi in bloc si a crezut ca apartamentul pe care l-a inchiriat este contorizat.De fapt era ... (vezi toată discuția)
Intretinere- suma exagerata IoanGRG IoanGRG buna ziua, am o problema cu administratora si calculele ei de intretinere. Pe scurt: blocul are 2 aripi: aripa E compusa din apartamente de 2 si 3 camere si ... (vezi toată discuția)