iubi_claus a scris:
Intrebarea mea este daca pot lua copilul de la sotul meu pana la introducerea si judecarea actiunii de recurs pe care o va face sotul meu.
Eu intentionam sa ma duc cu o mica atentie la grefiera luni ptr. a urgenta tehnoredactarea sentintei si apoi sa ma duc sa mi iau copilul, dar daca el nu mi-l da, ce pot face?
Eu aş încerca să depun la registratură o cerere pentru eliberarea minutei ordonanţei preşedinţiale. Este necesar să timbraţi cererea cu taxă timbru judiciar de 1 leu şi timbru judiciar de 0,15 lei. Aceasta o veţi obţine cel târziu a doua zi.
Cu copia minutei veţi face, prin avocat, o notificare soţului prin care îi solicitaţi să se supună dispoziţiilor instanţei în termen de 2 zile de la primirea notificării, dispoziţii care sunt executorii, recursul nefiind suspensiv de executare, în caz contrar veţi apela la executarea silită a acesteia, urmând ca soţul să suporte şi cheltuielile de executare.
Dacă vedeţi că nu doreşte să execute de bună voie dispoziţiile din minută, veţi aştepta redactarea hotărârii şi apoi o veţi pune în executare silită.
Nici eu nu vă recomand "atenţiile" pentru că redactarea nu depinde de grefieră, ci de judecător. Puteţi însă depune o cerere de urgentare a redactării, la registratură, motivând situaţia descrisă mai sus.;)