avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nulitatea absoluta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nulitatea absoluta

Actiunea in nulitate absoluta a unui act de vanyare cumparare se taxeaza la valoare sau taxa fixa??
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 10:56, 7 Martie 2011
se taxeaza la valoarea declarata.instanta poate dispune eventual majorarea ei, pe baza unei expertize sau pe baza nomenclatorului de referinta a taxelor notariale.
taxa este fixa pt nulitatea absoluta. si e modica.
Puteti sa-mi indicati un art de lege?
Multumesc
precizare;intradevar, daca se solicita pur si simplu declararea nulitatii unui act(contractul de v/c in acest caz) taxa este fixa.dar arareori in practica nu se solicita si repararea pagubelor suferite, ca efect al declararii nulitatii actului respectiv.in acest context am mentionat ca se taxeaza la valoarea pagubei produse.
baza legala: legea 146/1997 art 3 cu modificari

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru ContSters116348 ContSters116348 buna,actiunea oblica avand doua capete de cerere /iesirea din indiviziune prin tranzactie si perfectarea de vanzare a masei succ. in lotul coindivizarului ... (vezi toată discuția)
Daune morale. taxa de timbru judiciar. ANDREI POP ANDREI POP Sa-mi spuna cineva, daca in cadrul unei actiuni intemeiate pe raspunderea civila delictuala, cand se solicita repararea daunelor morale, se impune plata taxei ... (vezi toată discuția)
Valoare taxa timbru judiciar ContSters40598 ContSters40598 Actiune in instanta prin care cer sa se pronunte o HJ care sa tina loc de act autentic pentru un contract de v-c incheiat sub semnatura privata (vanzatorul ... (vezi toată discuția)