avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... animale de companie la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

animale de companie la bloc

As dori sa stiu daca exista reglementari legale privind introducerea obligatorie la plata cotelor de intretinere a unui animalut de companie ( catel ). Exista o propunere care se doreste a fi votata in Adunarea Generala a asociatiei de proprietari a blocului in care locuiesc, de a obliga proprietarii detinatori de animale de companie ( caini, pisici ) sa plateasca pentru fiecare animal de companie contravaloarea cotelor de intretinere echivalenta cu 1 persoana. Exemplu: daca ai o familie compusa din 2 persoane si 1 catel sa platesti intretinerea pentru 3 persoane. As dori sa stiu cat de legal este, intrucat in L 230 si in HG 1588 nu am regasit nimic legat de aceasta problema.
In legislatia specifica asociatiei de proprietari nu se gaseste o asemenea prevedere.
Verificati daca exista vreo hotarare a Consiliului local in aceasta privinta.
Daca in AG se hotaraste asa ceva puteti contesta in termen de 45 de zile in instanta aceasta hotarare.
caracatitoi1 a scris:

Exista o propunere care se doreste a fi votata in Adunarea Generala a asociatiei de proprietari a blocului in care locuiesc, de a obliga proprietarii detinatori de animale de companie ( caini, pisici ) sa plateasca pentru fiecare animal de companie contravaloarea cotelor de intretinere echivalenta cu 1 persoana.


Propunerea nu are suport legal
Acum doi ani,am avut o situatie similara in asociatia noastra ,proprietarul a facut plangere impotriva hotararii adunarii generale si instanta a dispus hotarare ,
ramasa defintiva si irevocabila ,ca actiunea se admite si ca masura impunerii la plata de animale de companie la echivalent de persoane umane dupa cum prevede legea ,este netemeinica si nelegala
caracatitoi1 a scris:
... proprietarii detinatori de animale de companie ( caini, pisici ) sa plateasca pentru fiecare animal de companie contravaloarea cotelor de intretinere echivalenta cu 1 persoana.

Avand in vedere ca cheltuielile per persoane sunt cele legate de gaze, electricitate, salubritate - este o masura exagerata.

In opinia mea, o taxa modica (1-5 lei) nu cred ca ar fi un capat de tara (cum spunea cineva pe acest forum) si consider ca ar responsabiliza si proprietarii de animale...
Cel putin la mine in bloc, destul de des am ocazia sa ocolesc produsele rasei canine.. atat in lift, cat si pe holul de la intrarea in bloc... de aleea din fata blocului si pe trotuar ce sa mai vorbesc...
daca atragi cuiva atentia risti sa te "umpli" de respect...
Ultima modificare: Luni, 7 Martie 2011
eliasav, utilizator
Multumesc pentru raspuns. Si eu am cautat prevederi legale si nu am gasit nimic. In acest moment detinatorii de animale platesc deja de cca. 2 ani , lunar, 5 Ron suplimentar pentru serviciile de curatenie / salubrizare in bloc, ceea ce mi se pare de bun simt. Se pare insa ca unii nu se multumesc doar cu atat si doreau sa mearga mai departe cu pretentiile pecuniare. Va multumesc din nou , doream sa fiu sigura ca nu am scapat din vedere vreun act normativ , deoarece adunarea generala se va intruni pe data de 10 martie, cand se va pune in discutie si aceasta problema aflata pe ordinea de zi comunicata. Oricum, astept in continuare opiniile dvs.
Pentru o mai buna lamurire,parcurgeti si opinia federatiei nationale a asociatiilor de proprietari

Alte discuții în legătură

Detinere animale de companie kronky kronky Am un catel,iar vecina face mereu reclamatii si platesc amenzi!Cum pot sa ma apar?nu mi s-a raspuns. (vezi toată discuția)
Detinere caine in apartament adinanicoleta adinanicoleta Buna ziua, sunt in urmatoarea situatie: detin un catie de talie mica in varsta de 13 ani in locuinta proprietate personala.Cainele nu este periculos dar la fel ... (vezi toată discuția)
Locuiesc la bloc, vecinul de pe,palier are un caine care latra ... vik54 vik54 Locuiesc la bloc, vecinul de pe,palier are un caine care latra ziua, uneori si noapte. Ce este de facut? Poate tine cainele in apartament ? Foloseste liftul ... (vezi toată discuția)