avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... cand intra in vigoare asigurarea obligatorie a ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

cand intra in vigoare asigurarea obligatorie a locuintelor?

as dori sa imi spuneti si mie de la ce data intra in vigoare legea privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor .
multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: axinte.marina , utilizator 09:27, 21 Martie 2012
Termenul limita pentru achizitionarea politei de asigurare obligatorie a locuintei este de 15 iulie 2011 (initial 15 ianuarie 2011), data dupa care primariile pot aplica amenzi intre 100 si 500 lei. (conform art 35 (2) din Legea privind asigurarea obligatorie a locuintelor).
de unde reiese data exacta??????????? ca eu nu cred ca faceti trimetere la Legea 260/2008, republicat 2011 deoarece acesteia i s-a dat o noua numerotare textelor si art.35.alin 2 suna asa citez
Art. 35
In aplicarea prezentei legi, C.S.A. va emite norme privind:
a) criteriile de autorizare a asiguratorilor pentru incheierea de contracte de asigurare obligatorie a locuintelor;
b) forma si clauzele cuprinse in PAD*);
c) stabilirea comisioanelor care se incaseaza in conditiile prevazute de lege;
d) conditiile cedarii in reasigurare a riscurilor asigurate prin PAD;
e) constituirea rezervei pentru daunele asigurate prin PAD, cu aplicarea principiului managementului separat pentru activitatea de asigurare obligatorie a locuintelor;
f) constatarea, evaluarea si lichidarea daunelor**);
g) aspectele pentru care prezenta lege prevede in mod expres ca se reglementeaza pe aceasta cale.
----------
*) A se vedea nota de subsol de la art. 4.
**) A se vedea Ordinul presedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor nr. 7/2009 pentru punerea in aplicare a Normelor privind constatarea, evaluarea si lichidarea daunelor la asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 369 din 2 iunie 2009.


iar in Legea 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor actualizata 1/12/2010
ART. 35
Pentru primul an, proprietarii de constructii cu destinatia de locuinta sunt obligati sa incheie contracte de asigurare obligatorie a locuintelor pana la expirarea unei perioade de un an de la data implinirii termenului prevazut la art. 3 alin. (1).
Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2011
janapress, utilizator
Pentru cine nu crede pana nu vede :
[ link extern ]

Mai sunt si alte surse, deci informatia este credibila =D>

Iata si explicatia "calificata":
MAI a emis un comunicat prin care se spune ca potrivit prevederilor art. 35 din Legea 260/2008 referitoare la obligativitatea incheierii asigurarilor de locuinte in termen de un an de la inceperea emiterii politelor, si avand in vedere faptul ca politele de asigurare a locuintelor au inceput sa fie emise in 15 iulie 2010, termenul limita de incheiere a acestora, conform articolului mentionat anterior, este 15 iulie 2011
Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2011
nucu$, utilizator
Nu sunt avocat si de aceea nu va pot da o explicatie legala pertinenta, insa avand in vedere faptul ca Ministerul Administratiei si Internelor a declarat ca termenul limita e 15 iulie, inclin sa cred ca asa stau lucrurile. Ca atare, voi continua sa sustin ca nimeni nu va primi amenda pentru neincheierea asigurarii de locuinta pana dupa 15 iulie, indiferent de declaratiile CSA si PAID. Singurul lucru care imi poate schimba parerea e o noua declaratie a MAI, din care sa reiasa ca termenul limita e, din nou, 15 ianuarie.

Alte discuții în legătură

Asigurarea obligatorie a locuintei! un roman un roman Bine v-am regasit ! Astazi 13.o7.2011, vine o stire interesanta .Primariile nu pot amenda persoanele care nu au incheiat asigurarea obligatorie a locuintei ... (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie de locuinte odr1 odr1 as vrea sa stiu daca este obligatorie din acest an sau din 2012? (vezi toată discuția)
Asigurarea obligatorie a locuintelor - contradictie flagranta intre declaratiile de presa si prevederile legale? Gabriela  Pintea Gabriela Pintea Intrucat pana in data de 15 iulie 2011 ar fi trebuit sa-mi asigur locuinta, am cautat lista asiguratorilor acreditati. Dupa ce am citit mai multe articole si ... (vezi toată discuția)