avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu minim pe economie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu minim pe economie

Din cate am citit pe forum,salariul minim pe economie in anul 2011 este de 670Ron.
Eu, daca lucrez la SN,,CFR'' SA,ce as putea face in privinta salariului,tinand cont ca de 2 ani,salariul minim la calea ferata este 600 Ron?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:31, 12 Martie 2011
670 RON brut!!! In mana este de 510 RON. Daca angajatorul nu respecta acest salariu minim, poate fi actionat in instanta.
trebuie tinut cont ca prin efectul legii,la salariul brut se aduga anii de vechime si eventuale sporuri.salariul de 600 lei mi se pare sub orice critica.
600 Ron este clasa 1-a de salarizare,iar in functie de coeficientul de ierarhizare are fiecare salariul de incadrare.
Mentionez ca,clasa 1 de salarizare, trebuie sa fie salariul minim pe economie,dar la noi nu s-a mai schimbat de 2 ani,acesta fiind al 3-lea an!
La toata lumea a crescut salariul minim pe economie,la noi aproape intodeauna l-a mentinut 1-2 ani sub acest salariu minim pe economie!
Daca salariul de incadrare este sub salariul minim brut pe economie , puteti sesiza in scris Inspectia Muncii sau Inspectoratul Teritorial de Munca.
De asemenea, aveti posibilitatea de a actiona in judecata pe angajator.
Pai, in situatia aceasta,este toata ramura infrastructura din calea ferata,si nu stiu daca de unul singur as putea face ceva in sensul acesta!

Alte discuții în legătură

Salar de incadrare marcelaL marcelaL buna va rog sa-mi spuneti pentru sofer autocamion de mare tonaj,internationa cod cor 832401 care este salar de incadrare? multumesc mult (vezi toată discuția)
Multe pareri ale contabililor diferite....salariu minim 720 sau 804? invatacel invatacel luam exemplul unui lucrator comercial cu studii medii (are la dosar diploma de bacalaureat) si vreau sa il angajez cu salariu minim pe economie. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Salariu de referinta 600 ron sexu sexu :sorry:poi e normal si legal oug 103./2013 in care guvernul spune ca si anul acesta salarul de referinta va ramine la 600 ron in conditiile in care ar trebui ... (vezi toată discuția)