avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... avocat din oficiu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

avocat din oficiu

buna seara,
Daca am fost chemat in judecata pentru insulta art 205 , dar nu am bani sa angajaz un avocat, am dreptul la un aparator din oficiu?Daca cer un aparator din oficiu mai trebuie sa depun intampinarea pana la termen sau dupa ce se hotaraste daca mi se acorda aparator din oficiu?Cum trebuie sa fac cererea si cum dovedesc ca nu am venituri (nu lucrez). Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ioasaf , utilizator 20:27, 14 Martie 2011
Formulati mai intai o cerere pentru lipsa de aparare .La termen depuneti inscrisuri din care sa dovediti ca nu aveti venituri si solicitatiu asistenta juridica din oficiu . Puteti sa va adresati si la Barou pentru asta .
la orice dosar penal aveti aparator din oficiu ( gratuit) care este desemnat sa va apere inca de la primul termen. daca doriti sa va consultati cu avocatul desemnat inainte de a da intampinarea este alegerea dvs. pentru lipsa veniturilor trebuie sa luati adeverinta de venit de la finante.
Raspunderea penala pentru infractiuni precum insulta, calomnia, nu poate fi angajata.

RECURS ÎN INTERESUL LEGII

referitor la consecinţele deciziei Curţii Constituţionale nr. 62 din 18 ianuarie 2007 (Monitorul Oficial nr. 104 din 12 februarie 2007) asupra dispoziţiilor articolelor 205, 206 şi 207 din Codul penal.
Ultima modificare: Luni, 14 Martie 2011
avvalentina, utilizator
unde se depune cererea pentru aparator : la barou sau la instanta de judecata?
niciunde...

Alte discuții în legătură

Acuze pe facebook al3xn01 al3xn01 buna seara daca sunt cercetat intr-un dosar penal nefinalizat , o cunostinta pe facebook imi adreseaza injurii plus cuvinte jignitoare vrei sa omori ca pe ... (vezi toată discuția)
Insulta si calomnie capucino capucino am gasit azi o noutate pt mine, o decizie a ICCJ din care am inteles ca de fapt insulta si calomnia ar fi infractiuni. insa din cate am citit, decizia nu se ... (vezi toată discuția)
Insulta si calominia sunt pedepsite prin codul penal? carasclaudiu carasclaudiu [b]EXTRAS DIN CODUL PENAL[/b] \\"Capitolul IV INFRACÞIUNI CONTRA DEMNITÃÞII [{*}] Art. 205. Insulta (articol repus în vigoare de la 13 ... (vezi toată discuția)