avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Inca un abuz in serviciu? Neintelegeri cu o profesoara
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Inca un abuz in serviciu? Neintelegeri cu o profesoara

Am si eu o problema si intreb aici daca pot face ceva in legatura cu asta :

Sunt elev clasa a X-a , o sa scriu evenimentele in ordine cronologica :

1.
Inca de la inceputul clasei profesoara se ia de cearcanele mele , ma umileste in fata clasei spunand ca as avea nu stiu ce boala desi eu i-am explicat de multe ori ca este vorba de o problema genetica .Spune ca nu suporta sa se uite la mine , s.a. , doar ea face asa , de la ceilalti profesori nu am astfel de situatii.

2.
a)De curand am dat o lucrare , inainte de lucrare am lipsit si am luat lectia (o caracterizare ) pe care a facut-o si colegul meu de banca , toate bune si frumoase , dau lucrarea, am scris cat de frumos am putut si ideile erau aceleasi
cu colegul si el ia zece , are cateva greseli , ii spune explicit unde putea sa mai adauge ceva , semnele de punctuatie s.a. . Eu nu am nici o gresela , avand in proportie de 90% asemanatoare lucrarea cu a colegului meu , imi da 8 , pur si simplu nu conteaza cat invat , mereu imi da nota 8 la lucrari.

b)Dansa corecteaza lucrarile in clasa si putem vedea cam cum procedeaza.
Spune ca nici nu trebuie sa citeasca lucrarile ca stie deja ce note sa ne dea si la unii chiar asa face , vede numele si imediat pune nota..

3.
Dupa ce a corectat lucrarile spune ca cei care nu au dat lucrarea v-or fi ascultati data viitoare.Vine si ziua aceea, incepe ascultarea in ordinea catalogului , asculta doi elevi fara lucrare din ce am avut lucrarea respectiva ,apoi ma striga si pe mine , ii explic ce a zis cat de frumos pot ca ea a zis ca asculta doar pe cei fara lucrare , ca ii asculta din tema respectiva si ca eu unul am dat lucrarea (erau si altii fara nici o nota si fara lucrare dupa mine), ii mai spun si ca stiu din ce ii asculta pe ei si pot raspunde din tema respectiva , se uita la mine ciudat , imi spune ca trebuie sa raspund din altceva , ii explic dinnou situatia si zice : "stai ma jos" , trece la urmatorul care daduse si el lucrarea si ii explica si el lafel ca nu a zis ca ne asculta apoi ii pune 4 lui , da pagina inapoi la mine , ii explic dinnou ca stiu din ce ne-a zis sa invatam apoi spune :"Ma , parca ai fi cretin." si imi pune 4 desi erau altii fara lucrare care putea sa ii asculte cum a promis.

Nu am jignit-o niciodata pe dansa , am incercat sa ma comport cat de bine pot, nu am copiat niciodata la ea , ba chiar i-am facut poezii pentru eventualele concursuri.

Eu am impresia ca ne crede niste "tampiti" pe unii , ne jigneste , ne umileste , nu ne trateaza in mod egal ,pune note dupa nume si doar daca nu ai cearcane cel mai probabil te alegi cu nota buna. Eu cred ca este clar un abuz ce face , se plange ca are o slujba de nimic si eu zic ca isi varsa nervii pe noi.

Nu am venit aici sa ma plang , vreau sa stiu daca pot depune plangere la director cu ce a facut pana acum .Daca da poate imi puteti da un link catre un model de plangere, daca nu explicati-mi de ce e normal asa ceva.

**Edit : Mentionez ca nu e orice liceu de la periferie , e un colegiu national , si poate cea mai buna scoala din oras.



Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
lucy0ne, utilizator
Cel mai recent răspuns: lucy0ne , utilizator 22:52, 17 Martie 2011
Cred ca trebuie sa spui parintilor, dirigintelui si apoi directorului scolii si la Inspectoratul judetean .Sigur se va schimba ceva .
Nimic din ce ai scris aici nu este normal. Discuta cu parintii si stabileste cu ei calea de urmat, pentru ca nu e bine sa ramai singur. Risti ca ea, si eventual alti profesori, sa te creada un copil neajutorat si sa te trateze ca atare. Arata-le ca exista si cineva pe masura lor langa tine, chiar daca tu iti porti "razboiul".

Model de plangere eu una nu stiu sa fie. Nici nu iti trebuie, de fapt. Ajunge sa prezinti situatia similar cu modul de mai sus. Eventual incearca sa faci rost de regulamentul de ordine interioara al liceului, te pot ajuta si prevederi de acolo. La lege chiar nu cred ca e cazul sa te complici, cel putin nu in prima faza.

Mult succes, si capul sus!
Eu n-as putea spune ca este normal sau anormal ceea ce relateaza @lukyOne, pentru ca nimic nu limiteaza profesorul sa evalueze elevul din toata materia predata, avand in vedere ca relateaza intamplari legate de ora de limba romana.
Nu stim nici cat de real este ceea ce spune despre remarcile profesoarei. Dar da, sfatul de a discuta cu parintii si de a discuta impreuna cu dirigintele, profesoara in cauza si director pare cea mai buna solutie la acest moment.
Multumesc pentru raspunsuri , o sa fac cum mi-ati recomandat .

Alti profesori nu au un astfel de comportament .

Intradevar poate sa asculte din ce doreste insa din moment ce a specificat clar ca ii asculta pe cei fara lucrare automat mi-am distribuit timpul catre alte materii/activitati inainte de ziua respectiva.

Asta a pus capac ,faptul ca nu se tine de cuvant , pana acum am suportat discriminarile si insultele.

Tot ce am scris mai sus este adevarat.
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
lucy0ne, utilizator
elena138 a scris:
Eu n-as putea spune ca este normal sau anormal ceea ce relateaza @lukyOne, pentru ca nimic nu limiteaza profesorul sa evalueze elevul din toata materia predata, avand in vedere ca relateaza intamplari legate de ora de limba romana.

Nu asta e problema principala in cele de mai sus. Din pacate, chiar exista profesori care pun note in baza parerii lor generale asupra unui anumit elev, la fel cum sunt profesori care predau in primul rand mitocania. Am vazut-o deja de suficiente ori asa ca nu ma mira.
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
ContSters20980, utilizator

Alte discuții în legătură

Profesor abuz in serviciu ioana19 ioana19 Buna ziua. Daca un porf,are boala pe mine,si pot demonstra ca din cauza aia imi da note mici,desi stiu si invat,multai bine decat restul,se face vinovat de ... (vezi toată discuția)
Abuz al profesorului impotriva elevului DARIUS_BZ DARIUS_BZ Buna seara! am rugamintea de a ma ajuta in urmatoarea problema: fiica mea este eleva in cls.a vii-a si de cateva luni mai exact 6 profesoara de. biologie duce ... (vezi toată discuția)
Încãlcarea drepturilor la liceu ghesha ghesha Bună ziua. Sunt elev în clasa a XII-a, și consider că profesoara (diriginta) nu a avut un comportament decent. Cer ajutorul dumneavoastră, mai ... (vezi toată discuția)