avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită somatie executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

somatie executare silita

buna ziua ! as dori sa-mi spuna cineva daca este legal ce se intampla,si ce ar trebui sa fac. in anul 2007 am facut un abonament de telefonie mobila, pe care l-am platit pana in aprilie 2008.ACUM cateva zile am gasit un plic de la o firma de recuperare pe care scrie:somatie,iar in plic 2 foi ;1 somatie executare silita,2 cerere de executare silita.. Amandoua semnate si stampilate {stampila xerox}.Ce ma nelamureste; Ultima factura este de 270,RON,iar eu aveam la acea fima de telefonie o garantie de 40 EUR.DE fapt 270 ron cuprind si 2 restante. IN SOMATIE MI SE CER 1250 RON,FARA NICI UN DOCUMENT CARE SA ATESTE CA EU AM ACEASTA DATORIE. CE SA FAC? N-ar fi trebuit in momentul neachitarii facturii se se umble la acea garantie de 40 EUR ? CUM POT CERE EXECUTARE SILITA ASA AIUREA? ROG RASPUNS URGENT. TRE.SA DAU BANII PANA PE 23/03/2011 VA MULTUMESC ANTICIPAT:
Cel mai recent răspuns: andresclaudia , utilizator 14:39, 24 Mai 2011
Fara sa fi dat prea multe detalii, cred ca ste vorba de o notificare (somatire) pentru conciliere directa cu firma de recuperare. In acest caz este bine sa ava prezentati pentru a obtine o esalonare a platii prin intelegere cu ei. Daca nu va prezentati, urmatorul pas este de a va chema in judecata si sentinta va fi executorie.
Daca exista deja o sentinta definitiva care sa se puna in executare, ar fi trebuit sa stiti, ca a fost un proces pentru care ati fost citata si nu v/ati prezentat sa va faceti apararea. Asa ca,,, eu cred totusi ca este o invitatie pentru conciliere directa.. fara de care nu au dreptul sa va dea in judecata. Sfatul meu este sa va prezentati la sediul firmei, pentru o intelegere...
cum sa platesc acea suma enorma?
pai 270 ron -40eur.=120 ron. De la 120 RON la 1250 RON este totusi o diferenta. N-ar fi trebuit sa-mi trimita in plic si niste acte care sa justifice suma de 1250 RON.DIN CATE STIU PENALITATILE NU POT DEPASI PRINCIPALUL,SI DACA DA O POATE FACE NUMAI INSTANTA DE JUDECATA. ASA ESTE ?.M-AM GANDIT CA POATE FI O CACEALMA.DAC DAU ACESTI BANI SUNT BUNI LUATI,CA NU MII MAI DA NIMENI INAPOI
IN SOMATIE SCRIE ; PANA LA DATA DE 23/03/2011 SA PLATESC SAU SA COMUNIC DATA SI ORA CAND SUNT ACASA PENTRU INCEPEREA PROCEDURII PRELIMINARE A EXECUTARII SILITE,IN SPETA EVALUAREA BUNURILOR MOBILE SI IMOBILE. SOMATIA SI CEREREA DE EXECUTARE ERAU IN ACELASI PLIC ,STAMPILATE {XEROX] SI SEMNATE DE ACCEASI PERSOANA DE LA JURIDICUL FIRMEI DE RECUPERARE. IERTATI-MI INSISTENTA.

VA MULTUMESC

andresclaudia a scris:

IN SOMATIE SCRIE ; PANA LA DATA DE 23/03/2011 SA PLATESC SAU SA COMUNIC DATA SI ORA CAND SUNT ACASA PENTRU INCEPEREA PROCEDURII PRELIMINARE A EXECUTARII SILITE,IN SPETA EVALUAREA BUNURILOR MOBILE SI IMOBILE. SOMATIA SI CEREREA DE EXECUTARE ERAU IN ACELASI PLIC ,STAMPILATE {XEROX] SI SEMNATE DE ACCEASI PERSOANA DE LA JURIDICUL FIRMEI DE RECUPERARE. IERTATI-MI INSISTENTA.

VA MULTUMESC

Fara existenta unui titlu executoriu-o hotarare judecatoreasca prin care sa fiti obligata la plata acelui debit, teoretic, nu este posibila o astfel de executare silita.

Societatile de recuperari creante nu au preluat competentele birourilor executorilor judecatoresti.

Obs.Va rog, nu mai scrieti mesajele cu litere mari de tipar, in exces.Nu trebuie sa tipati la ceilalti ca sa primiti un raspuns la intrebarea dvs. si in plus, nu mai scrieti mesaje consecutive.Exista posibilitatea completarii ultimului dvs. mesaj, accesand optiunea editare, timp de 24 de ore de la postarea mesajului, daca dupa mesajul dvs. nu a mai postat altcineva.

Puteti incerca un exercitiu de acomodare cu aceste functiuni ale site-ului si edita penultimul dvs. mesaj, in acest sens, rescriind cu litere mici textele.

ce fac aceste firme de 2 lei este hartuire....

Alte discuții în legătură

Abonament telefon Independent_dnny Independent_dnny Buna ziua! Am si eu o problema si am nevoie de un raspuns. Am avut un abonament la Cmte, actuala Telekm. Nu am mai avut posibilitatea sa-l platesc din cauza ... (vezi toată discuția)
recuperare debit de catre societate recuperari creante, prin executare silita LoreB LoreB Buna ziua, as dori sa imi oferiti parerea dumneavoastra intr-o problema de care nu reusesc sa scap. Tatal meu are un abonament o firma de telefonie cu o ... (vezi toată discuția)
Datorie in curs de executare silita ianevil13 ianevil13 Problema incepe asa: in luna iulie 2010 am incheiat un abonament orange pe 2 ani. In luna mai 2011, am achitat pentru ultima data facturile catre acestia. Pe ... (vezi toată discuția)