avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Suprapunere indemnizatie concediu maternitate cu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Suprapunere indemnizatie concediu maternitate cu indemnizatie crestere copil

Buna ziua,
Nu sunt lamurit daca este o problema ca am beneficiat eu de indemnizatie crestere pentru primul copil si sotia de indemnizatie maternitate pentru al doilea copil in acelasi timp. Eu am fost in concediu crestere copil pana pe 4 martie 2011 pana a implinit primul copil 2 ani, iar sotia a nascut pe 25 noiembrie 2010 al doilea copil si a primit indemnizatie pt 126 zile pana pe 6 Martie 2011. Sotia inainte sa intre in concediu maternitate a fost angajata.
Cand am mers sa depunem dosarul pentru indemnizatie crestere al 2 lea copil , ne-au spus ca nu e corect ca am beneficiat amandoi de indemnizatii si ca ar fi o problema, cu toate ca indemnizatia de crestere pt al doilea copil o cerem de pe 7 martie 2011 si nu se suprapune cu concediul primului copil.
As vrea sa stiu daca este o problema si daca ne pot cere restituirea banilor.

Multumim!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:06, 22 Martie 2011
Raspunsul lapidar pe care l-ati primit nu este suficient, trebuie sa va spuna si baza legala.
Sunt de acord ca trebuie sa ne spuna si baza legala dar tocmai asta ne intrebam daca exista o baza legala si daca da care ar fi aceasta
pentru ca am incercat sa caut in lege ceva legat de aceasta problema si nu m-am lamurit
1. Daca eu stiam care este baza legala a raspunsului dat de AJPS il spuneam.
2. Insistati la Agentia Judeteana de Prestatii Sociale sa va spuna baza legala.
3. Actele normative care prevad indemnizatia pentru CCC sunt OUG 111/2010 si Normele de aplicare a acesteia (sa va spuna care sunt articolele din aceste acte normative care interzic primirea indemnizatiei in cazul dvs.).
de fapt eu ma incadrez la ORDONANŢÃ DE URGENŢÃ nr.148 din 3 noiembrie 2005 (vechea lege) pentru ca al doilea copil s-a nascut inainte de 01 01 2001

Alte discuții în legătură

La cat timp se depune dosarul pentru indemnizatie crestere copil? CristinaToba CristinaToba Sunt insarcinata in 36 de saptamani, intru in concediu prenatal pe data de 1 decembrie, iar data probabila a nasterii este 25 decembrie. Avand in vedere ca am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pentru al doilea copil nascut in perioada de crestere a primului copil niteasca niteasca Buna ziua, Am nevoie sa ma ajutati sa lamuresc urmatoarea speta: sunt in concediu pentru creste copil din noiembrie 2010 cu primul copil si in aceasta ... (vezi toată discuția)
Stimulent pentru cresterea celui de al doilea copil si indemnizatie pentru cresterea primului copil sweetydelcina sweetydelcina Buna ziua.In noiembrie 2010 am nascut un copil iar in ianuarie 2012 un al doilea copil.As vrea sa stiu daca pentru cel de-al doilea copil mai primesc acel ... (vezi toată discuția)