avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul de maternitate

unde trebuie sa merg pentru a depune dosarul pentru concediul de maternitate?ce acte imi trebuie?actele se depun inainte sau dupa ce nasc?
Cel mai recent răspuns: ContSters76111 , utilizator 05:05, 25 Martie 2011
Concediul de maternitate (sarcina si lauzie = 126 de zile) se acorda de medicul de familie sau de medicul ginecolog curant iar certificatul medical se depune la angajatorul dvs. care il plateste si recupereaza banii integral dela Casa de Asigurari de Sanatate.
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca se acorda acest concediu de maternitate de 126 zile,precum si cel pt ingrijire copil (de dupa) in cazul in care am avut concediu fara plata (cca 3-4 luni) in timpul celor 9 luni de sarcina.Va multumesc
buna dimineata!mai am o intrebare.mai pot beneficia de salariu in perioada de prenatal?pentru ingrijirea copilului (de dupa)ce acte imi trebuie?
creo:
1. Concediul de maternitate se acorda si daca ati avut o singura luna lucrata inainte de solicitarea lui.
2. Nu veti putea beneficia de CCC pana la 2 ani daca in cele 12 luni premergatoare nasterii ati avut chiar si o luna intreaga fara venituri profesionale impozabile sau perioade asimilate.
3. Nu inteleg de ce ati luat concediu fara plata in timpul sarcinii. Puteati lua concediu medical.


loredana vatradornei:
1. Pe perioada concediului de maternitate va este suspendat contractul individual de munca (CIM) si va este pletita indemnizatia de maternitate (salariul este si el suspendat deoarece nu prestati munca).
2. Certificatul medical de maternitate il depuneti la angajator care calculeaza indemnizatia si o plateste.
3. Dupa terminarea concediului de maternitate faceti o cerere catre angajator, la care anexati certificatul de nastere a copilului, si solicitati suspendarea CIM pentru a intra in CCC pana la 2 ani.
4. Apoi va duceti la Primaria de care apartineti si solicitati acordarea CCC pana la 2 ani si depuneti dosarul care va cuprinde:
- cerere tip;
- certificatul de nastere a copilului;
- adeverinta tip cu veniturile pe cele 12 luni;
- decizia de suspendare a CIM.
5. Pentru detalii va adresati Primariei sau Agentiei Judetene de prestatii Sociale sau cititi OUG 111/2010 si Normele de aplicare a ei.
va multumesc nespus de mult!=D>

Alte discuții în legătură

Concediu pentru crestere copil OanaBocancea OanaBocancea Buna ziua, am o nelamurire in legatura co zilele de concediu medical pentru suspendarea unui contract de munca pentru concediu de ingrijire a copilului si ... (vezi toată discuția)
Sarcina si lauzie Marybv Marybv Buna ziua, am si eu o intrebare referitor la indemnizatia pentru cresere a copilului. Am 30 sap de sarcina sunt in sarcina si lauzie,contractul meu pe 30sept ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil florinacpordos florinacpordos Buna ziua, Sunt insarcinata si trebuie sa Nasc in jurul datei de 8 octombrie 2015. Muncesc cu contract de munca pe perioada determinata de la 1 septembrie ... (vezi toată discuția)