avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Referitor la Cine isi bate joc de noi?...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Referitor la Cine isi bate joc de noi?...

Pai noi ne batem joc de noi insine ca le permitem la mizeriile si la nesatulii astia sa faca ce vor cu noi si cu banii nostrii!!
Trebuie sa nu mai fim lasi si prosti si sa iesim cu totii in strada sa ne spunem parea, pana cand se schimba ceva .Daca nu vom face astea vom muri majoritaea de foame si durere!! Mult nu mai este!!
Daca vrem ceva pt. urmasii nostrii si sa nu se aleaga praful de tara asta trebuie "sa punem piciorul in prag"ca sa-i facem pe hotii astia sa plece sa-si cheltuie averi;e dobandite necinstit,ca nu se mai satura hienele astea,macar sa ne lase si pe noi sa traim!!
Ca noi acuma de abia supravietuim sau mai bine zis ne taram de pe o zi pe alta!!
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 14:00, 29 Martie 2011
Ok bafta atunci. Eu o sa stau acasa in plapumioara si o sa beau un ceiut. :tooth:

Acuma lasand gluma si vorbind serios. Fii mai calm ca nu rezolvi nimic pentru ca n-ai cu cine. Asta este spiritul, nu ala latin ci ala mioritic, in sensul ca acceptam totul si inghitim totul. Deh, ne mai rasculam si noi asa cand ne sculam :D din somnul cel de moarte in care ne adancira barbarii de tirani. Problema este ca nu barbarii de tirani sunt cei care ne dau somnifere ci noua ca popor ne place sa dormim si sa ne furam caciula unul altuia.
Ultima modificare: Vineri, 25 Martie 2011
ContSters61634, utilizator
Pai sincera sa fiu nu sunt pdl-ista, insa daca pica cine ne conduce tara, vin altii, si iar reforme, ca deh... trebuie sa faca curatenie dupa ceilalti.

Deci...ce ne ramane de facut...
Draga domn linistiti-va, cineva de pe forum scria ca timpul nu se opreste in loc la supararile noastre...

Ori ne facem un viitor in alta tara...ori ne crestem copiii si ii educam cum trebuie pentru ca ei sunt viitorul.
Eu aleg ultima varianta.
aly_yoana, utilizator
aly_yoana a scris:

....Ori ne facem un viitor in alta tara...ori ne crestem copiii si ii educam cum trebuie pentru ca ei sunt viitorul.
Eu aleg ultima varianta.

Sincer cred ca tara aceasta o duce foarte greu din cauza incompetentei uneori a ingnorantei celor care ne conduc, si nu ma refer aici doar la cei care acum sunt la putere ci la toata clasa politica. Se cearta prin fata ca sa se mire plebeul :O si prin spate isi dau mana. Apoi o alta vina apartine presei care ne intoxica cu subcultura pe care o promoveaza doar pentru a face un ban gramada. Cate emisiuni educative care sa transmita macar un mesaj moral exisa la posturile private? Si nu in ultimul rand este acea lipsa acuta a patriotismului. Patriotismul nu trebuie confundat cu paradele megalomanice de pe vremea lu ceasca, este ceva mult mai profund. Pentru ca un popor sa supravietuiasca este nevoie de patriotism si spirit de sacrificiu pentru tara in primul rand acolo unde se iau deciziile cele mai importante. Sa isi identifice idealurile cu tara...dar se pare ca noi nu prea suntem patrioti ci patrihoti. Asta este crunta realitate ne furam caciula unul altiua, ca in fond si la urma urmei daca eu si ai mei traim bine ce ne mai pasa de restul.
ContSters61634, utilizator
Marrian a scris:

Sincer cred ca tara aceasta o duce foarte greu din cauza incompetentei uneori a ingnorantei celor care ne conduc, si nu ma refer aici doar la cei care acum sunt la putere ci la toata clasa politica.

Buna ziua,
Aici va contrazic: problema nu este incompetenta si ignoranta (nu uneori ci mai tot timpul) a celor care ne conduc, sau nu numai, ci si a celor care ii voteaza acolo. Daca am face un sondaj sa vedem pe ce bazeaza majoritatea oamenilor opinia de vot cred ca ne-am speria ... asta, daca

Problema este ignoranta si egoismul tuturor din tara fie ei functionari publici fie angajati la privat. Toata lumea este interesata numai de bani (nu cred ca ati vazut sau ati auzit de curand multe discutii unde se plangeau oamenii de rand de lipsa emisiunilor culturale sau educative din TV, sau ca nu au vazut de mult o piesa buna de teatru). Ne plangem de scoli, de nivelul educatiei, dar profesorii nu au iesit niciodata in strada pentru o lege noua a educatiei sau schimbarea programei scolare ... iesim in strada numai pentru bani. Daca ar iesi odata si pt altceva, decat salariul lor, sunt sigura ca ar fi multi parinti si copii care i-ar alatura.

Referitor la subiect: Noi ne batem joc de noi pana cand suportam si inghitim totul. Dar problemele nu se rezolva tipand si urland si facand scandal ...
In schimb data viitoare cand va simtiti ignorati, jigniti, umiliti ... sa stiti ca exista cai de atac legale. Intr-adevar dureaza mult si e posibil sa nu va dea dreptate dar trebuie sa luptati in continuare pana cand reusiti.
De asemena ar fi frumos si in tara asta sa se lucreze si pro-bono, sa infiintam asociatii/oraganizatii non-profit care se ocupa de problemele celor fara posibilitati banesti si nu numai. Poate ca exista deja, dar eu personal nu am auzit de ele.
O zi minunata tuturor.
Oamenii isi bat singuri joc de ei… lasandu-se manipulati – arma cea mai puternica: locul de munca.
Cati au curaj sa-i spuna sefului in fatza: “nu-mi place ceea ce faci, pentru ca nu respecti legea”? Cati au curaj sa spuna ceea ce gandesc si cati gandesc ceea ce spun?

E asa usor sa scriem despre ceea ce nu ne place! Cati, insa, isi cunosc drepturile dar – mai ales! – cati au curaj sa si le ceara? Si pentru a cere drepturi nu trebuie sa “iesiti in strada”. Fiecare, pe “bucatica lui” trebuie sa-si ceara drepturile si sa… lupte pentru a le obtine. Oh! A lupta inseamna a-ti diminua confortul? Evident! A lupta pentru drepturi si principii inseamna sa-ti faci dusmani? Evident.

De ce nu ies romanii in strada? Poate pentru ca le lipseste spiritul de turma – ceea ce nu este o chestiune tocmai rea. Dar, pe de alta parte, stim cu totii ca romanilor nu le lipseste spiritul de turma, doar ca acesta se manifesta mai mult in sens negativ… Ceva la modul: daca icsulescu are LCD cu diagonala de doi metri trebuie sa am si eu – chiar daca pentru a avea risc sa raman fara painea cea de toate zilele.

Cand “luptele” se poarta pentru a obtine avantaje pe termen scurt se cheama ca aceste lupte sunt inutile.

Copiii sunt viitorul, da. Insa cati parinti educa acesti copii in “spiritul vremurilor prezente si pentru viitor”? Cei mai multi ii cresc in “spiritul vremurilor traite de ei” Adica: stai in banca ta; nu comenta; nu-ti fa dusmani; esti mai bun, mai frumos, mai destept, mai credincios decat cel de langa tine; alege ca prieten pe cineva care iti poate fi de folos; alege ca partener de viata pe cineva “cu bani” si altele asemenea.

Cati romani urmeaza – din vocatie – cursurile unei facultati si cati o fac in ideea ca, mai apoi, vor avea o profesie… banoasa?

Rolul televiziunii nu este sa “educe”. Cu atat mai putin rolul televiziunilor private. Pentru educatie exista parintii – in primul rand – educatorii, profesorii etc

Patriotism? Acum, cand se tinde la desfiintarea granitelor, cand se tinde spre “o Europa unita”? Ce e patriotismul azi? Sa trimiti la moarte tinerii, in razboaie care nu sunt ale lor?

Marrian a scris:
in fond si la urma urmei daca eu si ai mei traim bine ce ne mai pasa de restul.

Ohooo.... Ar trebui sa ne pese de restul, pentru ca lor le pasa de noi: vor face tot ceea ce pot sa... ”moara si capra noastra”.

Cu scuzele de rigoare: nu-mi voi identifica idealurile cu tzara.

Unii spun ca mentalitatea oamenilor poate fi schimbata numai cu mitraliera. Sunt si dintre aceia care cred ca mentalitatea oamenilor poate fi schimbata si altfel…

Alte discuții în legătură

Mesaje de ziua romaniei MARGARETA  STANCIU MARGARETA STANCIU [quot]In aceasta zi pentru Romania si pentru romanii nostri si tara noastra nu as da nici o tara,nu mi-as schimba nationalitatea pentru ca am suflet de roman ... (vezi toată discuția)
Pentru ce se bat.................? miluc miluc Va rog sa va spuneti parerea in mod decent despre................ ... (vezi toată discuția)