avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Alcoolemie 4.5 in aer expirat un raspuns va rog!!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Alcoolemie 4.5 in aer expirat un raspuns va rog!!

Verisorul meu in luna lui ianuarie a fost oprit de catre politistii rutieri la un control de rutina si a fost supus alcootestului,in aer expirat i-a iesit 0.45 iar la spital i-a iesit 0.90. intrebarea mea este:poate sa i se suspende permisul si sa dea mai faca odata scoala de soferi?mentionez ca nu are antecedente dar permisul nu il are de 1 an de zile.va multumesc pentru orice sugestie sau raspuns.Sanatate!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:59, 31 Martie 2011
Varul dvs se face vinovat de savarsirea infractiunii prevazuta de art. 87 Codul rutier.
Permisul va fi anulat.
Art.87. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana care are o îmbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani.
(2) Cu pedeapsa prevazuta la alin.(1) se sanctioneaza si persoana care conduce un autovehicul sau un tramvai si care se afla sub influenta unor substante ori produse stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora.
(3) Substantele sau produsele stupefiante, precum si medicamentele cu efecte similare acestora se stabilesc de catre Ministerul Sanatatii, iar lista acestora se publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.
(4) Daca persoana aflata în una dintre situatiile prevazute la alin.(1) sau (2) efectueaza transport public de persoane, transport de substante sau produse periculoase ori se afla în procesul de instruire practica a unei persoane pentru obtinerea permisului de conducere sau în timpul desfasurarii probelor practice ale examenului pentru obtinerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoare de la 2 la 7 ani.
(5) Refuzul, împotrivirea sau sustragerea conducatorului unui autovehicul sau al unui tramvai ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autoritatii competente, aflat în timpul desfasurarii probelor practice ale examenului pentru obtinerea permisului de conducere, de a se supune recoltarii probelor biologice sau testarii aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezentei de produse sau substante stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora, se pedepseste cu închisoare de la 2 la 7 ani.
Cu alte cuvinte va fi trimis in judecata unde risca o pedeapsa cu inchisoarea intre 1 si 5 ani.
Permisul va fi anulat.
Sa-si angajeze rapid un avocat!
Va multumesc pentru raspuns.permisul poate sa fie suspendat pe cativa anii,poate sa ii fie anulat permisul?
Dra,
Daca va fi trimis in judecata si daca va fi condamnat (daca e la prima abatere in mod uzual va fi cu suspendare) atunci permisul ii va fi anulat.
In aceasta situatie el se va putea prezenta la un nou examen pentru permis dupa un an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare, dupa ce in prealabil a urmat cursurile unei scoli de soferi
Repet:
Sa-si ia un avocat care sa-i maximizeze sansele!
Bafta!
1.Pedeapsa care ii va fi aplicata,daca este infractor primar va fi cu suspendarea executarii,conf.art.81 c.pen.
2.Permisul de conducere va fi anulat,urmand ca in termen de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare sa poata introduce actele pentru redobandirea carnetului de conducere.
3.Examenul de conducere va avea aceleasi etape ca si cele urmate cu ocazia prime examinari

Alte discuții în legătură

Consum alcool la volan marinelp marinelp buna ziua ..am avut alcoolemie 0.78 an aerul expirat , care sunt consecintele? mentionez ca am refuzat recoltarea probelor de sange..si sunt la prima abatere ... (vezi toată discuția)
Accident rutier flrncristea flrncristea am facut un accident rutier cu o alcoolemie de 0.96 in aer respirat avariind doar masina,dar fara victime sau alte masini.cum as putea iesi din aceasta ... (vezi toată discuția)
Salll.. Garyy Garyy Sunt mihai si am 22 de ani ...am fost prins acum 3 zile de catre politia rutiera in trafic .cu o alcoolemie de 0,61 in aerul espirat...si mi sau recoltat probe ... (vezi toată discuția)