avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cine are drept la mostenire? sau intra in propietatea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cine are drept la mostenire? sau intra in propietatea primariei ?


Buna ziua
Cea ce va prezint este un caz special.
Doua femei in varsta de 32 respectiv 26 de ani, orfani (mama,tata mort) ,cele doua femei se incadreaza in categoria de persoane handicapate cu gr.I de invaliditate care necesita protectie sociala si au nevoie de ingrijire si supraveghere de altei persoane, totodata au certificat de tip handicap mintal si act de expertiza cu urmatoarele diagnostici:
- deficienta functional, oligrofenie gr.I - II, encefalopatie infantila sechelara si neuropsifica, autopsie spinal cerebrala agreata etc.
Cele 2 femei au fost luati din casa parintiilor(decedati) aflat in localitatea A si sunt ingrijiti de catre varul lor in casa acestuia impreuna cu sotia si copii acestuia in localitatea B.
Va rog sa-mi transmiteti cine este drept mostenitorul propietatii din localitatea A ....fratii sau surorii parintilor decedati ? sau intra in propietatea primariei localitatii A? sau ?
Multumesc

Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 12:39, 31 Martie 2011
cele 2 fiice isi mostenesc parintii decedati.
si acestea doua sunt singurele mostenitoare? alti frati nu mai au? acel var care are grija de ele are curatela asupra lor?
-nu au frati
-varul nu are curatela asupra lor
-cele 2 femei au certificat de handicap mintal, nu stiu nici sa pronunte cuvinte, etc...
In acest caz cine are dreptul de a incredinta pe cele 2 femei unui curator?
Curatorul poate sa fie si pers. fizica sau o institutie?
Curatorul are dreptul la mostenire?
in acest caz, in opinia mea este vorba de o punere sub interdictie, si nu de o curatela.
Curatela se instituie pentru ocrotirea unei persoane capabile, dar care, din cauza batranetii, a bolii sau a unei infirmitati fizice, nu poate personal sa-si administreze singura bunurile sau sa-si apere interesele in bune conditii. Ea se instituie la cerere sau din oficiu.
punerea sub interdictie se refera la cel care nu are discernamat pentru a se ingriji de interesele sale, din cauza alienatiei mintale ori debilitatii mintale.
Pot fi pusi sub interdictie atat persoanele majore, cat si minorii. In categoria acestor persoane se incadreaza bolnavii mintali cronici si minorii, a caror lipsa de deiscernamant este atestata printr-un raport de expertiza psihiatrica medico-legala. Punerea sub interdictie se face prin hotarare judecatoreasca si, tot prin hotarare, se dispune ridicarea ei.

Alte discuții în legătură

Cine este mostenitorul? andryzs andryzs Buna ziua Cea ce va prezint este un caz special. Doua femei in varsta de 32 respectiv 26 de ani, orfani (mama,tata mort) ,cele doua femei se incadreaza in ... (vezi toată discuția)
Tutore - mostenire andryzs andryzs [b]Tutorele[/b] ( la persoane care se incadreaza in categoria de persoane handicapate cu gr.I de invaliditate care necesita protectie sociala si au nevoie de ... (vezi toată discuția)
Protectie si ingrijire din partea statului andryzs andryzs Buna ziua Cea ce va prezint este un caz special. Doua femei in varsta de 32 respectiv 26 de ani, orfani (mama,tata mort) ,cele doua femei se incadreaza in ... (vezi toată discuția)