avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... -Angajat-
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

-Angajat-

Buna ziua!

Sunt asociatul unic al unui SRL nou infiintat care urmeaza sa functioneza ca si microintreprindere.Am inteles ca trebuie sa am un angajat in maxim 30 de zile de la eliberarea actelor.Avand in vedere ca domeniul de activitate al SRL-ului este reprezentat de codul caen 0161, pot angaja un operator mecanic (tractorist necalificat) chiar daca pe societate nu am niciun utilaj, acestea urmand sa fie achizitionate in urmatoarele luni?

Ce acte imi trebuiesc pentru angajare?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:09, 5 Aprilie 2011
Numai daca doriti sa va declarati microintreprindere aveti nevoie de cel putin un angajat.

Pentru angajare sunt necesare :
- contractul individual de munca in 2 exemplare
- copie dupa CI/BI,
- copie dupa certificatul de nastere /casatorie
- copie de pe actul de studii.
- adeverinta medicala ca este apt de munca.
Se intocmeste c.i.m. care se inregistreaza in REVISAL si se transmite la ITM cel târziu în ziua lucrătoare anterioară începerii activității de către salariat.
Dumneavoastra sunteti cel ce stabiliti atributiile din fisa postului, corespunzator cu pregatirea angajatului. Puteti face pe o durata temporara, un contract pe cu durata partiala ( 2 ore/zi), urmand ca ulterior, dupa achizitia bunului, sa modificati durata in 8 ore/zi. In cele 2 ore, puteti sa ii dati angajatului sa efectueze "alte activitati corespunzatoare pregatirii" - nu mai aveti ceva auto/utilaj care mai necesita un schimb de ulei?
In ceea ce priveste actele de angajare: CI, certificat de nastere, de casatorie, a copiilor, fiind necalificat nu aveti ce diplome sa ii cereti in afara de cea de liceu, faceti contractul in original - 2 ex si fisa de post aferenta. Nu uitati de analizele medicale, s ail inscrieti in REVISAL inainte cu 1 zi lucratoare si alte acte ce sunt necesare la inceperea activitatii - proces-verbal de predare a unor chei, de ex.

Succes!
Ultima modificare: Joi, 31 Martie 2011
suciu_diana, utilizator
M-am declarat ca si microintreprindere doar ca in termen de maxim 30 de zile trebuie sa am un angajat, altfel sunt trecut ca platitor de 16% impozit pe venit.

So, nu am absolut nimic, niciun utilaj/auto pe SRL....
Parerea mea - faceti-i pe un timp de munca cat mai mic si apoi modificati.
CosminMcm a scris:

M-am declarat ca si microintreprindere doar ca in termen de maxim 30 de zile trebuie sa am un angajat, altfel sunt trecut ca platitor de 16% impozit pe venit.

So, nu am absolut nimic, niciun utilaj/auto pe SRL....

In acest caz, puteti incheia un c.i.m. cu timp partial ... intocmiti c.i.m. in doua exemplare , il inregistrati in REVISAL si-l transmiteti REVISAL-ul la ITM cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariat.

Alte discuții în legătură

Deschiderea unui srl george88 george88 buna ziua,pentru deschiderea unui srl in romania si angajarea de personal in domeniul agriculturii dar pentru germania care sunt pasii care trebuie ... (vezi toată discuția)
Pot să fiu angajatul firmei mele? Iulita Bambuch Iulita Bambuch Bună seara.. Dacă am deschis SRL fără angajați pot să fiu angajatul firmei mele? Dacã da ce demersuri sunt necesare? Vă mulțumesc.. (vezi toată discuția)
S.r.l. barbu1941 barbu1941 Conditiile de angajare de personal intr-o SRL? (vezi toată discuția)