avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Furnizorul nu doreste sa mai primeasca marfa retur si ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Furnizorul nu doreste sa mai primeasca marfa retur si pretinde penalitati.

Acum 4 luni am deschis un magazin. Furnizorul mi-a facut o livrare de initiere de stoc mai mare dar mi-a spus ca dupa o vreme va primi retur produsele care nu se vor vinde. Acum pretinde sa ii achit marfa, ba mai mult facturile au trecute pe ele clauze de penalitati de intarziere. Cand am vrut sa ii dau retur pe produsele nevandabile, asa cum ne-am inteles, mi-a spus ca el vrea banii, nu marfa. Nu am incheiat nici un contract in acest sens.
Ce este de facut?
Cel mai recent răspuns: ContSters123067 , utilizator 08:42, 2 Aprilie 2011
daca ati semnat si stampilat facturile, e mai complicat, pentru ca asta inseamna ca le-ati acceptat la plata.
trebuia de la bun inceput sa incheiati un contract cu furnizorul in care sa se specifice conditiile in care se poate face returul de marfa.
ce se intampla in situatia in care eu refuz sa ii platesc marfa respectiva?
~ Conținut șters la cerere ~
facturile nu au fost stampilate, dar au fost semnate.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Citatie cu somatie de plata AncaRaluca AncaRaluca Acum doi ani am inceput o colaborare cu un furnizor care incerca sa intre pe piata cu o marca noua de produse. In dorinta unei colaborari eficiente de ambele ... (vezi toată discuția)
Stoc lidiao lidiao Buna, livrez marfa la un supermarket, acesta imi face retur de marfa la pretul de vanzare. In stoc cum pot sa inregistrez marfa. sau mai exact cand fac ... (vezi toată discuția)
Semnarea facturii cris2279 cris2279 Buna ziua, Am o intrebare legata de facturi: 1.)In momentul cand se semneaza o factura de primire, asta insemana ca esti de acord cu suma respectiva de pe ... (vezi toată discuția)