avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda pentru viteza
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda pentru viteza

Buna ziua

am fost oprit in 2009 de catre un agent care mi-a comunicat ca aveam "vreo" 70 de km la ora in localitate. nu mi-a fost dat sa semnez nimic. eram singur in masina si agentul constatator era singur.

de curand am fost sa platesc impozitul si am afla de existenta unei amenzi de 120 de lei. Nu am primit proces verbal prin posta ci doar o copie conform cu originalul de la administratia financiara precum si un proces verbal de afisare a PV de contraventie.

Am facut contestatie in care am declarat ca nu am incalcat viteza legala si am cerut punerea la dispozitie a probelor (fotografii, inregistrari,certificat de omologare radar, autorizatia de operator radar).

am primit citatie si pe 5 aprilie m-am prezentat la judecatorie.
Doamna presedinte m-a intrebat daca vreau aparator si am spus ca nu. Mi-a dat apoi o "intampinare" venita de la politie in care se spune: "Din raportul ag. constatator, fila 15, rap. ag de politie care-l insotea, fila 16, fisa registru radar, fila 18, buletin de verificare metrologica, fila19, atestat operator radar, fila 17, fisa abateri sanctiuni contraventionale, fila 20, coroborat cu cele consemnate in PV de contraventie, rezulta vinovatia certa a petentului. Solicitam aplicarea dispozitiilor art. 242. alin 2 din cod proc. civila."

Eu nu am vazut niciuna dintre aceste probe. Nu am vazut dosarul.
Intampinarea spune si de un raport al agentului de politie ce-l insotea pe agentul constatator. Nu exista niciun alt agent de politie la intocmirea PV.

A fost stabilit un alt termen.

As dori sa stiu ce posibilitati de aparare mai am date fiind cele spuse si faptul ca am spus ca nu vreau aparator.

Va multumesc foarte mult.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Aprilie 2011
mihaioctavian, utilizator
Cel mai recent răspuns: Diana Ramona , Alte profesii 20:26, 6 Aprilie 2011
Va puteti angaja aparator pana la termenul urmator . Dosarul il puteti studia la arhiva judecatoriei care judeca litigiul dvs si acolo veti gasi si materialul probator ( plansele foto si celelalte inscrisuri ) . Parerea mea este ca oricum plangerea va fi respinsa ca tardiv introdusa , daca ati introdus-o peste termenul de 15 zile de la data comunicarii ( data comunicarii este aceea a afisarii PV la domiciliu - procedura de comunicare ce este perfect legala ) .
Sansele dv sunt practic nule si nici aparator nu aveti. Avand in vedere ce sanctiune aveti nu se merita sa mai angajati un avocat decat daca doreati o satisfactie impotriva acelui agent. Dar dv nu aveti probe si nici martori pe cand politistul vedeti ca a trimis tot ce era necesar. O sa platiti si va mai si suspenda si permisul probabil.
Vamultumescc pentru raspuns.

Sa-mi suspende permisul pentru ce?
Permisul nu va fi suspendat , nu pentru aceasta fapta :) .
Riscati insa ca sa pierdeti procesul pentru introducerea plangerii in afara termenului legal .
Judecatoarea l-a citat pe martorul care a fost cu agentul care a afisat PV la domiciliul meu. Probabil pentru a vedea daca am depus plangerea tardiv.

In "intampinarea" pe care am primit-o se cere aplicarea sanctiunilor art. 242 alin 2 cod proc penala. Vad ca acest articol vorbeste despre renuntarea la judecata prin neprezentarea partilor. Nu prea inteleg.

Daca nu ma pot prezenta la urmatorul termen risc si alte sanctiuni in afara de plata amenzii?
Ultima modificare: Miercuri, 6 Aprilie 2011
mihaioctavian, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce se mai poate face daca o plangere a fost respinsa prin sentinta definitiva si irevocabila? catalin2832 catalin2832 V-as ruga sa ma ajutati in rezolvarea unei probleme destul de delicate. Intr-o seara am fost oprit de un echipaj de politie care mi-a spus ca nu as fi ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pentru radar 90 zile, plangere contraventionala constantin62 constantin62 am circulat la iesire din Braila catre Slobozia inafara localitati ,cu antiradarul montat ,am depasit un autoturism care a accelerat in timp ce eu il depasam ... (vezi toată discuția)
Termen prescriptie amenda BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT Acum un an am fost oprit de un agent de politie care nu avea masina dotata cu aparat radar intro localitate din tara. Acesta mi-a comunicat ca am fost ... (vezi toată discuția)