avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cumul functie consilier juridic- administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cumul functie consilier juridic- administrator

Stie cineva daca ca consilier juridic poti deveni siu administrator in cadrul aceleasi firme?
va rog sa ma ajutati!
mi-au propus finctia de administrator la firma la care lucrez(SRL) vreau sa stiu daca pot si daca da ce dezavantaje as avea!

multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 21:56, 21 Iunie 2008
Potrivit Legii nr. 514/2003, activitatea consil;ierului juridic este incompatibila cu calitatea de adiministrator ( art. 10) deci nu se poate pune problema unui asemenea cumul.
Potrivit Statutului Consilierilor juridici, exercitarea profesiei de consilier juridic este incompatibila cu functia si activitatea de administrator.
va multumesc!
Care este consecinta daca asest lucru se intampla totusi (adica un administrator este angajat in aceeasi societate ca si consilier juridic).
galanton luminita a scris:

Care este consecinta daca asest lucru se intampla totusi (adica un administrator este angajat in aceeasi societate ca si consilier juridic).


Nu este angajat pentru ca ii inceteaza contractul de munca in momentul acceptarii mandatului de admin.

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate consilier juridic - administrator al unei sc? Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G Este incompatibila functia de consilier juridic cea de administrator al unei societati comerciale? Potrivit legii ar fi incompatibilitate, dar conform ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic - cumul cu alta functie iancu123 iancu123 functia de consilier juridic , se poate cumula si cu o alta functie in cadrul aceleasi companii? (vezi toată discuția)
Incompatibilitate consilier juridic - responsabil achizitii publice AndreeaCII AndreeaCII Buna ziua! Daca sotia este angajata la o institutie publica in functia de sef serviciu administrativ, achizitii si aprovizionare, sotul poate participa la ... (vezi toată discuția)