DIMITRIU a scris:
Sunt colegi care au intrebat telefonic ( inainte de a aparea HG 257/2011 ) despre aceasta recalculare. Jurista casei sectoriale de pensii a MApN a raspuns (telefonic ) ca aceasta recalculare se va face la implinirea varstei de 65 ani.
Si sunt colegi care au incercat sa depuna cereri dar nu le-au fost primite. Eu inteleg ca in armata ordinul se executa, nu se discuta, dar casele sectoriale de pensii nu au temei legal sa nu primeasca cererile dvs.
Puneti intr-un plic cererea (nu exista tip), adeverinta de la casa teritoriala de pensii, o copie a talonului si, daca doriti, o copie a CI, si trimiteti plicul unitatii militare din care ati facut parte (cu valoare declarata).
Numai un raspuns scris poate fi contestat. Cand primiti raspuns, reveniti in forum ca sa vedem cum poate fi contestat. Pe de alta parte, chiar as vrea sa stiu si eu care este temeiul legal al refuzului lor constant.
DIMITRIU a scris:
Mie imi este frica de
- situatia in care fie printr-un ordin intern al MApN sa nu-ti ofere aceasta posibilitate de recalculare ( din lipsa de fonduri )
- prin HG de constutuire a Caselor sectoriale de pensii , Casa sectoriala de pensii a MApN sa nu aiba atributiuni privind recalcularea pensiilor aflate deja in plata , pentru stagii suplimentare de cotizare ( astfel neprimind fondurile necesare)
Deocamdata nu exista un Ordin in acest sens, iar in HG nr. 233/2011 privind atributiile, organizarea si functionarea caselor de pensii sectoriale nu exista o asemenea prevedere.