avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită URGENT: Executare silita pe numele fortului proprietar ...
Discuție deschisă în Executare silită

URGENT: Executare silita pe numele fortului proprietar ?

am primit o citatie,cam asa..."notificare prealabila inceperii executarii silite''.

Executarea silita e pe numele vechiului proprietar, de la care am cumparat in luna Iunie 2010 apartamentul, deci acum 10 luni.

as dori sa stiu daca executorul poate realiza ceva in acest caz ?

Eu ce ar trebui sa fac ? Am sunat la executor anul trecut in octombrie si i-am spus ca proprietarul nu mai locuieste acolo. Au spus ca nu o sa ma mai deranjeze...

Astazi am primit instiintare ca in 24 de ore vor face executarea silita. Instiintarea a fost trimisa prin Curierat ..

Eu ce trebuie sa fa ? unde sa ma adresez, din moment ce nu stiu unde sta vechiul proprietar ?

Mi se poate intampla ceva ?

Eu am cumparat apartamentul prin credit bancar, actele au fost verificate de banca de 2 ori ( a durat ~ 2 luni aprobarea creditului )

Va multumesc. e o chestie urgenta ...
Ultima modificare: Miercuri, 6 Aprilie 2011
plush2402, utilizator
Cel mai recent răspuns: Galea Cristian Viorel , Executor judecatoresc 15:12, 8 Aprilie 2011
daca imobilul era liber de sarcini la data cumpararii, nu aveti de ce sa va faceti griji. si probabil ca era liber de sarcini daca l-ati achizitionat prin credit, pt ca altfel banca nu v-ar fi acordat imprumutul.
Daca banca a verificat de 2 ori documentele ,dvs nu aveti de ce sa va faceti probleme
Ar trebui sa comunicati executorului,astfel incat sa nu continuie demersurile de executare
nu uitati de actiunea pauliana..... e clar ca stia ca urmeaza sa fie executat si de asta a vandut... e usor de dovedit pentru cine stie ce si cum
godot, mergi prea departe.
Uita-te atent la mesaj- zice ca executarea se face in... 24 ore, deci e somatie mobiliara.
Executorul trimite somatia unde ii zice art. 90 C pr civ, la domiciliul debitorului.
Asta nu inseamna ca, daca acolo proprietar este altcineva va face altceva decat sa consemneze un atare aspect intr-un pv.

Cat despre actiunea pauliana - eu consider ca buna credinta a dobanditorului este mult prea puternica, ca si institutie de drept, ca sa poate fi desfiintat un astfel de contract de vanzare-cumparare printr-o actiune pauliana.
Daca s-a cumparat prin credit bancar, cu siguranta pretul a fost corect si nu exista motive de nulitate ale cvc.
exbrom , zi-mi si mie ce executor trimite "notificare prealabila de incepere a executarii". Asta suna a KRUK sau URBAN - firme de colectare fara statut. Tot ei emit somatii, iti iau casa maine, te dau in judecata acum..bla bla bla.

Alte discuții în legătură

Se mai poate cere executarea silita sau s-a prescris? narcisa_salbatica narcisa_salbatica Un credit contractat in 2008, achitat la zi pana in octombrie 2009 (ultima rata achitata)... pe parcursul acestei perioade, 2 somatii de plata, identice (doar ... (vezi toată discuția)
Executare silita executor bancar Sergia Sergia Daca s-a emis o Instiintare de plata din partea unui executor bancar pe suma totala aferenta unui credit bancar ipotecar se mai poate reveni asupra ei daca se ... (vezi toată discuția)
Cerere de incuviintare executare silita MARIAN MOCANU MARIAN MOCANU Buna ziua. Sora mea are un imprumut de nevoi personale la banca de 5000 euro si nu a mai putut achita ratele, ultima rata a achitat-o in septembrie 2008. Desi ... (vezi toată discuția)