avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea Monopolul statului in silvicultura
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

Monopolul statului in silvicultura

Suntem o societate specializată în domeniul silviculturii – proiectare. De ceva timp ne confruntăm cu o problemă destul de dificilă, „ocrotită” de codul silvic, ce ne îngrâdeşte desfăşurarea activităţii noastre.

Mai exact, societatea noastră este atestată ca unitate specializată în elaborarea amenajamentelor silvice de către autoritatea publica centrala care răspunde de silvicultura. Potrivit art. 21 al.3 „amenajamentele silvice se elaborează prin unităţi specializate atestate de autoritatea publică centrală care răspunde de silvicultură”.
Până aici totul e ok, dar al. 6 al aceluiaşi art.21 prevede că „Amenajamentele silvice pentru fondul forestier proprietate publica a statului se elaborează de institute de specialitate atestate si se suporta de administratorul fondului forestier proprietate publica a statului”.

În concluzie, din 2008, de când a intrat în vigoare noul cod silvic, unităţile specializate atestate de autoritatea publică centrală care răspunde de silvicultură nu mai pot elabora amenajamente decât pentru fondul forestier proprietate privată, pentru fondul forestier proprietate publica a statului amenajamentele se elaborează de institute de specialitate atestate, în speţă o singură instituţie de acest gen (creându-se un monopol). Ne-a fost restrâns astfel dreptul de a elabora amenajamente silvice pentru fondul forestier proprietate publica, acolo unde suprafaţa de fond forestier este de altfel şi mai mare.

Am mai sesizat în 2008 anumite instituţii despre această problemă, însă nici un rezultat. Aş dori să mă îndrumaţi ce instituţii ar trebui sesizate pentru soluţionarea problemei noastre sau în ce condiţii am putea invoca neconstituţionalitatea articolului citat. Vă mulţumesc!
Ultima modificare: Joi, 7 Aprilie 2011
Katri, utilizator

Alte discuții în legătură

Romsilva ignora noul cod silvic. ce e de facut?! padureamea padureamea Buna ziua. As avea nevoie de un sfat, o indrumare pentru rezolvarea unei probleme si multumesc oricui imi va da o mana de ajutor. Familia mea detine 3 ha de ... (vezi toată discuția)
Ana 20 mc si geta alti 20 mc ? Mike41 Mike41 Ana si Geta sunt (co-)proprietare, cf. titlu , pe 9 ha de padure. Codul silvic 46/2008, actualizat, prevede \"Art. 59 (1) Volumul maxim de lemn care se ... (vezi toată discuția)
Contructie in padure (extravilan)? george.79 george.79 Buna ziua, Am o nelamurire... As dori sa construiesc o cabana mica de vacanta, din lemn, fara fundatie permanenta (pe piloni din lemn) in padure ... (vezi toată discuția)