avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj - expertiza
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj - expertiza

sunt la finalul unui partaj si s-a decis sa impartim pe din doua urmatoarele:
-o masina marca ford mondeo adusa din germania in decembrie 2006 (valoarea de atunci 10500euro + taxa la vama 85 milioane) pe care fostul a sustinut ca avandut-o cu stirea mea in ianuarie 2008 cu 5500 de euro...in final s-a dovedit ca a mintit si a facut un contract fictiv ca sa nu poata fi impartit la partaj (divortul s-a pronuntat in2009)
-cateva bunuri nesemnificative(frigider, masina de spalat...etc)
-imbunatatirile pe care le-am facut la casa parintilor lui unde am locuit cu el (ridicat baie , canalizare pt baie, tencuit peretii la 2 camere , turnat sapa si montat parchet in aceste 2 camere)
-3 credite facute pe numele meu in timpul casatoriei din care pe unul l-am platit eu la zi si dupa despartirea in fapt...celelate 2 au ramas neplatite si au crescut.
intrebarile mele sunt:
1. cum se va face expertiza pt masina? se va lua in calcul valoarea de 5500 euro din contractul de vanzare ? se va calcula la valoarea de acum-2011? sau la valoarea din oct 2008 cand ne-am despartit in fapt?pt ca masina a folosit-o el in continuare pana in 2010 cand probabil a vandut-o cu adevarat ca nu l-am mai vazut cu ea
2.eu am insistat ca aceste credite sa se imparta cam asa: cel care l-am platit eu sa ramana la mine , el sa preia in totalitate pe cel de al doilea iar cel de al treilea sa se imparta echitabil intre noi.....el nu vrea doreste ca fiecare din ele sa se imparta in doua intre noi....dar eu stiu ca nu are scrupule si nu va plati niciodata si tot de mine vor trage bancile daca suntem amandoi trecuti
am sanse ca la expertiza sa se decida asa cum doresc eu?

Alte discuții în legătură

întrebare iesire din indiviziune jpgroussard jpgroussard sîntem proprietar1 si proprietar2(eu) pe o casa cu gradina de 800 mp compusa din : demi-sol un apartament plin de igrasie de aprox 70 mp(2 camere, baie, ... (vezi toată discuția)
In urma succesiunii după părinți am o cotă parte de 37.5%din ... vd448484@gmail.com vd448484@gmail.com In urma succesiunii după părinți am o cotă parte de 37.5%din casa părintească. Dacă nu sunt de acord cu suma propusă drept sulta aș putea sa cer ... (vezi toată discuția)
Dovezi bunuri comune pepina pepina Va rog sa-mi raspundeti cat de repede se poate. Sotul meu divorteaza. Noi nu avem copii. Eu sunt bugetar, iar el are salariul de trei ori mai mare decat al ... (vezi toată discuția)