avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Contract de comodat pentru sediu social PFA- imobil in ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Contract de comodat pentru sediu social PFA- imobil in indiviziune

Buna ziua, as vrea sa stiu cum sa redactez un contract de comodat in cazul in care imobilul are doi mostenitori, aflati in indiviziune.
Oare este neaparat nevoie de contract de comodat, daca activitatea PFA-ului este sportiva, de instructor inot, nedesfasurata la sediu sub nici o forma ? De la Registrul comertului asa cer.
Oricum, va rog, daca ma puteti indruma, cum sa redactez partea referitoare la comodant si la imobilul dat in folosinta. Si ar trebui sa se dea spre folosinta doar o camera sau toata locuinta ? Partilor le e indiferent, nu stiu ce implica variantele. Este urgent, daca ma puteti ajuta. Multumesc mult.
Ultima modificare: Vineri, 15 Aprilie 2011
ancristida, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters202274 , utilizator 14:02, 15 Aprilie 2011
model de contract de comodat gasiti pe google. puteti incheia contractul cu oricare dintre mostenitori daca fac dovada proprietatii asupra cotei lor indivize. contractul trebuie depus la administratia financiara de care apartineti si abia dupa asta la ORC -conform Ord. MFP 2112/2010...
Ultima modificare: Vineri, 15 Aprilie 2011
GUVERNATOR MG, Consilier juridic
Chiar daca nu desfasurati nici un fel de activitate la sediu tot trebuie sa aveti un sediu social.
Tinand cont ca imobilul este detinut in proprietate de mai multe persoane, toate acestea trebuie sa-si dea acordul pentru stabilirea sediului social.
Astfel, in calitate de comodanti vor fi trecuti toti proprietarii, la comodatar PFA-ul d-voastra, iar ei in calitate de proprietari declara ca va dau cu titlu de folosinta gratuit o camera, 2, sapte, noua din imobilul respectiv pentru a va servi drept sediu social.
Contractul de comodat nu se depune la administratia financiara , ci numai direct la registrul comertului.
Ultima modificare: Vineri, 15 Aprilie 2011
ContSters202274, utilizator
Am incercat sa fac contractul de comodat la notariat si mi s-a spus ca nu este posibil, deoarece imobilul este in indiviziune. Mi se pare o aberatie.
contractul de comodat nu se incheie la notar, este act sub semnatura privata...
Da, adevarat, insa un consilier de la Registrul Comertului ne-a cerut actul facut la notariat si cu toata impotrivirea mea, am mers totusi sa vad care e situatia la notariat.
Sa inteleg ca nu este nici o problema si pot sa redactez personal contractul de comodat. Acesta trebuie depus la Registru impreuna cu actul de proprietate al comodantului, legalizat. Acest act in speta mea este reprezentat de certificatele de mostenitor ale celor doi coindivizari ?

Alte discuții în legătură

Contract de comodat pentru sediu social ASKIM3GET ASKIM3GET Buna ziua As avea si eu o intrebare Vreau sa infiintez un SRL care isi va desfasura activitatea la sediul social (respectiv locuinta in care stau). ... (vezi toată discuția)
Sediu social la apartament in chirie TudorS24 TudorS24 Buna ziua, Am o intrebare la care as avea nevoie de un raspuns va rog. Situatie: In momentul de fata locuiesc in chirie, din cate stiu eu proprietarul ... (vezi toată discuția)
Dovada sediu social Marcel Mihalache Marcel Mihalache Am inteles ca dupa ultimele modificari la legea 31, contractul de comodat nu mai este acceptat la ORC ca dovada spatiu, ci numai contract de inchiriere ... (vezi toată discuția)