avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident soldat cu pagube materiale
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident soldat cu pagube materiale

In data de 16.04 am accidentat o dacie rezultand un stop spart si coltu infundat ...
accidentul s-a intamplat la semafor eu eram pe banda a 3 a el pe banda a 2 a am intors dupa el sa-i dau asigurarea si nu mai era iar azi primesc citatie :

[ link extern ] /

ce e de facut ?

Multumesc Anticipat !
Ultima modificare: Vineri, 29 Aprilie 2011
AnduCT, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:38, 29 Aprilie 2011
Va prezentati la politia rutiera Constanta, si vedeti despre ce anume este vorba. Normal o sa fiti sanctionat contraventional. O sa dati o declaratie in legatura cu cele intamplate atunci.
sanctionat contraventional pentru ?
Art.102. - (1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta în clasa a IV-a de sanctiuni urmatoarele fapte savârsite de persoane fizice:
pct14. necomunicarea de catre proprietarul sau utilizatorul unui vehicul, la solicitarea politiei rutiere, a identitatii persoanei careia i-a încredintat vehiculul spre a fi condus;
pct. 18. neîndeplinirea obligatiilor prevazute la art.79 alin.(2) în cazul implicarii conducatorului de autovehicul într-un accident de circulatie din care au rezultat numai pagube materiale;

Art.79. - (1) Conducatorul de vehicul implicat într-un accident de circulatie în urma caruia a rezultat numai avarierea vehiculului este obligat sa-l scoata imediat în afara partii carosabile ori, daca nu este posibil, sa-l deplaseze cât mai aproape de bordura sau acostament, semnalizându-l corespunzator.
(2) În situatia prevazuta la alin. (1), conducatorul de vehicul este obligat sa se prezinte în termen de 24 de ore la unitatea de politie pe raza careia s-a produs accidentul, în vederea întocmirii documentelor de constatare si eliberarii autorizatiei de reparatie.
se poate sa-mi ia permisul ? sau doar amenda contraventionala?

edit : cred ca da
când titularul se afla în una dintre situatiile prevazute la art. 77, art. 78 alin. (2), art. 79 alin. (1), (3) si (4) si la art. 81 alin. (1) din ordonanta de urgenta;
Ultima modificare: Vineri, 29 Aprilie 2011
AnduCT, utilizator
Art.111. - (1) Permisul de conducere sau dovada înlocuitoare a acestuia se retine în urmatoarele cazuri:
a) la cumularea a cel putin 15 puncte de penalizare;
b) când titularul acestuia a savârsit una dintre infractiunile prevazute la art.85, art.86 alin.(2), art.87 alin.(1), (2), (4) si (5), art.89 alin.(1), art.90 alin.(1) si art.92 alin.(3) si (5);
c) la savârsirea uneia dintre contraventiile prevazute la art.100 alin.(3), art.101 alin.(3), art.102 alin.(3) si art. 115 alin.(1);

Alte discuții în legătură

Prevederi legale sub semnul intrebarii? pellyx31 pellyx31 va rog poate sa-mi spuna si mie cineva care este art 19 alin 1 lit b din oug195/2002 si art 111 alin 1 lit c din oug 195/2002 ca mi s-a luat permisul pentru o ... (vezi toată discuția)
Legislatie rutiera imbroserv imbroserv Va rog, sa ma ajutati cu o informatie.Ce norme de circulatie au fost incalcate si ce sanctiuni se aplica unui sofer, care in deplasare, loveste cu oglinda ... (vezi toată discuția)
Accident usor, incadrare fapta mihai009 mihai009 am atins oglinda unui auto parcat , oglinda mea nu are nimic, nu m-am dus la politie si mi-a venit citatie,m-i s-a spus ca exista si martori, eu nu mi-am dat ... (vezi toată discuția)