avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor social
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor social

Buna ziua tuturor!!!!
Pana de curand am beneficiat de penside de boala , fiind operata de cancer pe col uterin gradul 3 b, dar la ultima prezentare la comisie, am fost declarata apte de munca. Ca urmare m-i s-a retras pensia . Pana imi gasesc servici si primesc un salar, cum pot supravietui , eu si fiul meu minor, fara nici o sursa de venit? Exista vre-o lege care sa protejeze acele persoana care se afla ca in situatia mea, fara pensie si fara servici, mai ales ca oriunde incerc sa ma angajez si spun ca am fost in pensie de boala, evita angajarea , crezand ca capacitatile de munca sunt diminuate.
Va rog sfaturi . Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: horobelv , utilizator 15:01, 14 Mai 2011
Pentru ca sinteti femeie , este bine sa nu le mai spunti acest aspect angajatorilor . Pentru ca daca comisia a stabilit asa , mergem pe pista dumnealor .Unii nu doresc sa studieze si legea marginalizarii , care le da dreptul sa angajeze persoane care se afla intr-o situatie delicata cu precadere si dinsii ar avea o serie de avantaje .;)
Faceti o internare prin urgenta, pe langa asta, mai mergeti la consultatii la cardiologie, si la alti medici, apoi intocmiti-va alt dosar de pensionare.
Ideea este ca vreau sa lucrez, dar cand este momentul interviului.....nu pot sa mint, si m-ar descoperi ca nu am lucrat de 7 ani. Motivul....:( Adevarul. Ce sa fac/ Dar ....legal nu am drepotul la ajutor social sau altceva pana imi gasesc servici ?
1. Luati legatura cu primaria de care apartineti sa vedeti daca indepliniti conditiile legale pentru a primi ahutor social.
2. Intrati pe
[ link extern ]
si va documentati.
Va multumesc pt. raspunsuri !
Obesrv ca conditiile sa primesti un ajutor din partea statului sunt cam aproape nule. Medicul oncolog imi spune ca cancerul este o boala pentru care ramai pensionat toata viata, comisia te declara sanatoasa!!!#-o#-o#-o. Oare care are dreptate?
Dar ...crunta realitatea, ca m-am trezit peste zi fara nici un venit si fara prea mari sanse de angajare. Obesrvati si dumneavoastra realitatile zilei de azi, ca nu gesesc servici, oameni sanatosi, apti de munca si capabili, cu calificari, dar eu ....fosta pensionara, fara munca de 7 ani, ce sanse asi avea ?
Statul nu ar trebui sa protejeze cumva, pana la angajare, aceste persoane, sau sa creeze facilitati pt angajatori sa atraga in munca persoanele revenite din pensie de boala?!

Alte discuții în legătură

Pensionare de boala darianna darianna buma ziua. Am fost diagnosticata cu cancer de col uterin .De 1 an sunt in concediu medical.As dori sa stiu daca beneficiez de pensie de boala, (vezi toată discuția)
Cum te poti pensiona pe caz de boala? paulanedelcubursuc paulanedelcubursuc buna dimineata!Am si eu o intrebare; sotul meu are 49 ani, alucrat in domeniul .... conditi grele(silicat) 12ani de un an a fost depistat cu o boala de inima ... (vezi toată discuția)
Indemnizaþie handicap ºi pensie de invaliditate socela socela sotul meu care este operat pe cord si are proteza de valva mitrala poate beneficia de pensie de handicap? si ce grad de pensie poate avea? va multumesc ... (vezi toată discuția)