Buna ziua,va adresez aceasta intrebare dupa lungi cautari si sfaturi,anul asta termin facultatea de drept si vreau sa ma indrept spre profesia de notar(stiu ca este foarte greu)in primul rand vreau sa stiu daca e nevoie de master pentru aceasta profesie,in al doilea rand,ca ce ma pot angaja sa lucrez 5 ani in domeniu pentru a putea da apoi marele examen,pentru consilier juridic e nevoie de cursuri?va multumesc si astept raspunsuri folositoare,o zi buna tuturor,
Cursurile master nu sunt o conditie pentru a profesa ca notar , procuror sau mediator. Ele va ajuta in schimb sa dobanditi cunostinte teoretice suplimentare in domeniul ales. Acelasi lucru este valabil si pentru functia de consilier juridic, caz in care cu siguranta v-ar facilita obtinerea unui astfel de post.
Va multumesc pentru raspunsul prompt,pentru inceput pentru a deveni consilier juridic este necesar doar sa gasesc o firma sa ma angajeze sau e nevoie si de altceva?unele persoane mi-au spus ca se plateste o taxa,se fac niste cursuri,etc. cu totul altceva fata de ce am gasit pe acest site.va multumesc,
Pentru functia de consilier juridic sunt necesare numai studiile superioare absolvite , pentru care veti face dovada cu adeverinta de absolvire sau diploma de licenta. Puteti fi angajata in mediul privat sau in institutii publice , caz in care ocuparea posturilor se face numai prin concurs. Pentru inceput veti fi consilier juridic stagiar , iar dupa 2 ani de vechime in functie veti putea deveni consilier juridic definit in baza unui examen profesional - cititi Legea nr. 514/2003 care reglementeaza functia de consilier juridic. Nu aveti de platit nici o taxa nimanui. Orice curs de formare profesionala poate fi urmat numai daca doriti dvs. sau daca este o conditie a angajatorului.