Buna ziua !
Va rog, am si eu o intrebare : S-a incheiat un proces penal la prima instanta, si s-a comunicat pe Ecris minuta incheierii impreuna cu sentinta, dar se intarzie editarea sentintei. Care este termenul legal de editare a motivarii sentintei de catre tribunal ? Exista o baza legala, unde pot afla acest lucru?
Va multumesc !
d-voastra va referiti la termenul de redactare a unei hotarari- in penal nu exista un astfel de termen, iar in civil exista un termen de recomandare de 30 de zile, fara a exista nicio sanctiune cuprinsa in procedura ptr. nerespectarea acestuia; CSM-ul, prin inspectia judiciara, poate aplica o sanctiune judecatorului in cazul tergiversarilor repetate si in numeroase cauze a redactarii hotararilor, daca acest lucru constituie o abatere disciplinara.
avocat Cristina Popescu
S-a dat o sentinta de condamnare cu executare, au trecut 45 de zile de atunci, starea sanatatii din cauza stresului este dramatica, fiind in imposibilitatea de a-mi construi apararea pentru apel, nu stiu ce sa fac? Din ultimile informatii, judecatorul se pare ca are motive medicale! Ce se intampla in acest caz ? Nu vreau sa mor inainte de o sentinta definitiva si irevocabila! Ce sa fac?
Va multumesc, cu stima, Victor
Faceti cerere de urgentare a redactarii si motivati-o pe baza necesitatii pregatirii apelului. Nu exista "irevocabil" in penal, hotararile dupa recurs sunt definitive si atat.