avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... asistenti medicali sefi peste varsta de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

asistenti medicali sefi peste varsta de pensionare

= in conformitate cu OUG 144/2008 (statutul profesiei de asistent medical) art.22alin.4 , asisterntii medicali se pot pensiona la varsta de 65 ani indiferent de sex;
= in conformitate cu art.17 din acelasi ordin , asistentii medicali care au implinit varsta de pensionare nu pot detine functii de conducere in unitatile sanitare publice
=intrebarea este: asistentii medicali sefi de sectie dupa implinirea varstei de pensionare prevazuta in legea pensiilor mai pot ramane in servici in functia de conducere sau daca vrea sa ramana trebuie trecut pe o functie de executie?

Alte discuții în legătură

Legea pensiilor - cadre medicale egeorgescu egeorgescu Buna ziua! Care este varsta de pensionare a cadrelor medicale? Multumesc! (vezi toată discuția)
Pensionare asistenta medicala - cresa BluePrint BluePrint Va prezint urmatoarea situatie : Asistent medical, nascuta in 08.1953, lucreaza din 1972 in sistemul sanitar fara intreruperi . In baza OUG 144/2008, varsta ... (vezi toată discuția)
Pensionare sperantzula sperantzula am varsta de 60ani, as medicala, seful imi sugereaza sa ies la pensie.., conform legii am dreptul sa stau pana la 65ani, in cazul in care imi depun dosarul de ... (vezi toată discuția)