avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Avocatnet 2011: Intre precar, penibil si ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Avocatnet 2011: Intre precar, penibil si ,,tabloidizare"

Realitatea cotidiana este din ce in ce mai mult "mascata" , in presa noastra , de "stiri" sau de simple "informatii" care prezinta cu lux de amanunte divorturile , scandalurile si tot ce intreprind o serie de "personaje" dubioase , cu oarecare notorietate in anumite medii "de culoare"(mai dosnice ale vietii publice) sau prin "chantanurile" oraselor mai mari sau mai mici.
O "diva" , fosta femeie de moravuri usoare , ajunsa chipurile model , o alta care iesit in evidenta prin scandaluri cu propria familie , dar mai ales prin discursul de "tata" , venita de undeva de prin mahalale , actrita , mai mult amatoare prin telenovele indoielnice , o cununie , la care a fost nas o "mare vedeta "de manele , cu dimensiuni liliputane , "balacareala puturoasa" a patronilor unor cluburi de fotbal si a unora dintre conducatorii acestui fenomen , cu insulte , agramatism ,mizerie umana desertate parca pe un galantar de dejectii , faptul ca un patron , fost oier merge la meciuri cu helicopterul , divortul altuia , constituie "stirile" zilelor noastre.
In tot acest "tambalau mediatic", cu iz de mahala nu vedem decat precaritatea umana , penibilul unor "personaje" , care nu ar avea de ce sa fie mediatizate intr-o lume nromala .
Cineva , zambind, mai mult sau mai putin amar , ar fi posibil sa zica ca "se distreaza baietii" , iar "amanuntele" acestea se vand , existand intotdeauna acea categorie interesata de ele , chiar daca de multe ori aceasta categorie este de conditie indoielnica.
Aceasta baleiere a "stirilor" intre penibilul unor "personaje" controversate sau dezavuate , care nu fac altceva decat sa isi exhibe opulenta si un anumit "fel" de "mondenitate" si "realitati" de cu miros statut de alcov, nu face altceva decat sa produca , in afara cuvenitei grimase de lehamite, indoieli cu privire la capacitatea profesionala a celor mai multi dintre producatorii si redactorii din institutiile media.
Se creeaza astfel "falsi eroi "(tate clevetitoare , patroni de mucava , "muzicanti urechisti" si multe ale feluri de "hartisti" sau de "vedete de mahala").
De fapt , se creaza si se consolideaza dezinformarea prin kitsch si prin falsitate , pana la urma se "cultiva" dezinteresul pentru o realitate sociala , de cele mai multe ori socanta si agresiva.
Cititi presa si uitati-va la televizoare pentru ca ... "nici nu stiti ce pierdeti " !!!

Edit later:

Uitasem sa mai adug un fapt si anume , acela ca exista la o televiziune sportiva , care se pare, ca are un contract mai special cu o familie cunoscuta mai ales de iubitorii fotbalului ,care isi plateste dreptul la imagine , fiind cunoscut faptul ca alta televiziune cu acealasi profil , tocmai a terminat un contract ,probabil cu clauze asemanatoare , tot cu acesti oameni.
Nu exista seara , zi sau emisiune ,fara ca unul sau toti membrii familiei sa nu isi prezinte ineptiile si incultura , insultele pogorate din mentalitatea lor si din educatia lor precara , iar mai grava , mi se pare atitudinea de servilism nedisimulat a unor tineri redactori , care sunt insultai sau facuti de multe ori de ras in public de acest grup de semidocti.
Televiziunea ia banii , oameni cu facultati sunt balacariti de catre cei trei "corifei din Pipera" , iar publicul nu are altceva de facut decat sa schimbe canalul.
Mizeria umana in toata "splendoarea" as a intitula aceasta reprezentatie trista , prezentata cu o frenezie demna de cauze mai bune de respectiva televiziune.
Ultima modificare: Marți, 25 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 16:44, 13 Mai 2011
Pai mass-media nu prea are de castigat daca promoveaza oameni de valoare, dar este si vina celor care au valoare ca nu fac mai mult ca sa-si promoveze imaginea .

Vi se pare ca Paris Hilton e departe de Bianca lui Bote, exceptand faptul ca este nepoata lui Hilton ?
asa este. aveti perfecta dreptate... se urmareste de catre mass-media adormirea neuronilor populatiei. ei sunt in culpa ca dau preponderent stiri de acest gen. dar cei care se tot uita cu maxim interes la asa ceva sunt ingeri?
Buna seara, stimate prieten!
Nu! Nu! Nu! Presa nu-mi lasa impresia ca este incapabila sa caute o stire , ci publicul este incapabil sa faca altceva decat sa-si radieze creierul cu ochii-n televizor, plangand la telenovele si confundandu-le cu lumea reala, fiecare gospodina simtindu-se o eroina din bucatarie, care accepta valoarea de adevar a imaginilor ce i se perinda prin fata ochilor si care nu ajung sa mai fie si procesate de creier!
Presa se hraneste din prostia consumatorului tembelizat de tv non-stop, ii ofera ceea ce acesta din urma asteapta, exacerbeaza dramatismul unor situatii absolut obisnuite sau -hai sa zicem - triste intr-o oarecare masura ori nedorite.
Putini romani mai citesc altceva decat subtitrajul filmelor -cat l-om mai avea - pentru ca majoritatea populatiei si-a pierdut abilitatea de a citi.
Presa stie sa "se vanda", iar pretul ei este decadenta poporului! :((
Ultima modificare: Miercuri, 11 Mai 2011
elena138, utilizator
r.gabi a scris:


De fapt , se creaza si se consolideaza dezinformarea prin kitsch si prin falsitate , pana la urma se "cultiva" dezinteresul pentru o realitate sociala , de cele mai multe ori socanta si agresiva.



De acord cu dvs. , realitatea cruda a acestei tari este mascata de "stirile" care alimenteaza presa , fie ca vrem ori ba.
Buna seara tuturor . Multumesc pentru invitatie .

Deja sint intoxicata de frecventa cu care apar fie in presa , fie la tv. , de acelesi personaje , de amplificarea unor situatii minore in care se afla unele din ele si de mascaricii pe care adevaratele valori le alimenteaza print buna lor educatie , vinzindu-si pe sume modice educatie , cinstea , cultura munca d.lor , sacrificiile de -a lungul vietii uneori . Iar de modele de urmat nici vorba . Sa nu uitam ca in spatele dumnealor se afla adevarate valori iar uneori intilnite de mine in situatii jenante . Nu m-as mira ca miine poimiine as auzi din partea unora - ...de ce nu maninc , cozonac ...?

:bow:

Alte discuții în legătură

Manipularea prin mass-media Radu Gabrian Radu Gabrian Efectul mass-media asupra opiniei publice se explica prin influenta directa a continutului sau asupra auditorilor,cititorilor,telespectatorilor sau prin starea ... (vezi toată discuția)
Ce parere aveti despre televiziuni,dar mai ales despre prestatiile si profesionalismul oamenilor de televiziune ? Radu Gabrian Radu Gabrian Am sa deschid acest subiect,cu o opinie care mi se pare deosebit de sugestiva ,emisa intr-un interviu,acordat in Gazeta Sporturilor,din 02.04.2010 de catre ... (vezi toată discuția)
Timp liber - televizorul Magda Staicu Magda Staicu Va mai uitati la televizor ? Daca da, de ce, daca nu , de ce ... (vezi toată discuția)