vreau sa depun dosar pt divort zilele astea si vreau sa stiu daca taxa de timbru este tot 39 lei si timbrul juridic de 0.3 lei
(divort simplu, fara partaj, copii majori, neamiabil).
Si daca mai trebuie ceva la dosar in afara de:
- chitanta ca am platit taxa(trebuie originalul banuiesc)
-timbru
-cerere (2 ex)
-certif de casatorie (original) Nu stiu daca trebuie si copie
-cartea mea de identitate (1 copie)
Mai depun si certif. de nastere copii ca sa se vada ca sunt majori?
Multumesc
Toate actele ce le depuneti nu trebuie sa fi in original, ci doar copii. Nu trebuie depus certificat de nastere a copiilor daca sunt majori. Da taxa de timbru este tot 39 lei si timbru judiciar 0,3 lei
ce fac de martor pt ca nu vrea nimeni. Este obligatoriu sa ai martor?
pot indica pe cineva in cererea de divort si sa fie citat oficial?
vrea cineva sa-mi fie martor? platesc (nu e o gluma).
Mai bine angajati un avocat daca parata nuj e de acord cu divortul . Va va explica cum e cu martorul . Sigur veti gasi pe cineva daca vreti sa divortati. Taxele sunt cele stiute de dvs. si actele la fel.
multumesc mult,
imi poate spune cineva cam cat dureaza de cand depun dosarul pana primeste sotia citatia? (ca sa stiu cand sa ma feresc de obiecte contondente.)
Si cam cat dureaza in total pana la pronuntare?
Depun dosarul la sect 6 Buc(probabil ca depinde si de judecatorie).
Primul termen va fi peste 6 luni cel putin iar citatiile se trimit la 2-3 saptamani de la depunerea dosarului. Daca paratul nu e de acord cu divortul cererea se amana pentru administrare de probe si dureaza mai mult (2-3 termene).Celelalte termene sunt mai scurte la interval de 30 zile.
Divort
ivanov teodora
As avea o mare rugaminte daca imi poate spune cineva pentru a inainta divort cand unul din parteneri nu este deacord imi trebuie neaparat avocat atunci cand ... (vezi toată discuția)