avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Livrari in Italia
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Livrari in Italia

Trabuie sa fac o factura pt livrare de usi in Italia, factura se face in euro si in lei, sau se face in euro si se trece la valoare si in lei(nu este tva pt ca este scutit)?
Cel mai recent răspuns: Cs B , Contabil 09:28, 23 Mai 2011
Am uitat, trebuie sa trec pe factura si cota de TVA a cumparatorului?
presupun ca veti livra usile catre un client persoana juridica inregistrata in scopuri tva in italia.
pentru a putea face livrarea trebuie sa va inscrieti in ROI.
puteti factura in lei sau euro, fara tva, livrarea fiind scutita cu drept de deducere.
Da, asa este livram catre o pers. juridica inreg. in scopuri de TVA, dar am nelamuriri legat de factura. Ei ne vor plati in euro, in banca, atunci trebuie sa fac si eu factura in euro:
-se face factura in euro, iar la valoare trecem si in lei, sau trebuie o factura in euro si alta in lei?
-daca facem factura in euro este de ajuns daca la valoare trecem in euro sau trebuie si la denumire produs sa scrie in iataliana(adica usa sa o scriem in italiana)?
-pe factura trebuie trecut si cota TVA a cumparatorului?
Multumesc.
Faceti factura in euro si treceti pe ea si contravaloarea in lei.
Factura puteti s-o scrieti in orice limba doriti dar in cazul unui control cei de la finante pot sa va ceara sa obtineti traducere legalizata. Dupa parerea mea este mai usor daca o faceti bilingva, italiana/romana, astfel intelegeti si dvs si clientul.
Sub nici un caz nu treceti cota de TVA a clientului pe factura. Dvs scrieti la cota TVA SDD (Scutit cu drept de deducere).
nu uitati sa raportati livrarea in decl. 390, pana pe data de 15 a lunii urmatoare celei in care a luat nastere exigibilitatea tva.

Alte discuții în legătură

Livrari in italia luciapap luciapap Buna ziua si Hristos a inviat. O firma de termopane, platitoare de TVA, va colaboara cu Italia, adica va vinde termopane pt Italia, atat la persoane fizice ... (vezi toată discuția)
Factura in euro ginaproalt ginaproalt Buna, am o problema la care doresc sa ma ajutati. Firma la care lucrez are o pensiune. Am un cazat persoana fizica Italiana care doreste sa-i fac factura pe ... (vezi toată discuția)
Emitere factura in euro - pfa norma fixa de venit - neplatitor de tva ipi ipi Ca si PFA norma fixa de venit - neplatitor de TVA pot sa emit facturi catre clientii externi in Euro? Si ce ar mai trebui sa continua o astfel de factura? ... (vezi toată discuția)