avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Obligatie de publicare bilant la M. Of. pentru firme ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Obligatie de publicare bilant la M. Of. pentru firme cu cifra de afaceri anuala mai mare de 10 milioane lei

Conform art 185 alin 4 din legea 31 :
(4)Societăţile comerciale care au o cifră anuală de afaceri de peste 10 milioane lei au obligaţia de a publica în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, un anunţ prin care se confirmă depunerea actelor prevăzute la alin. (1).

Actele prevazute la alin 1 sunt :
(1)În condiţiile prevăzute de Legea contabilităţii nr. 82/1991, republicată, consiliul de administraţie, respectiv directoratul, este obligat să depună la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice, în format hârtie şi în format electronic sau numai în formă electronică, având ataşată o semnătură electronică extinsă, situaţiile financiare anuale, raportul lor, raportul cenzorilor sau raportul auditorilor financiari, după caz.

Depunerea se face prin anunt direct la Monitorul Oficial.
Legea 31/1990 nu prevede un termen .
Detalii : aici
[ link extern ]

Societatile cu cifra de afaceri mai mica de 10 milioane lei nu au aceasta obligatie .
Cel mai recent răspuns: Szegedi , utilizator 15:55, 26 Septembrie 2016
pe criza asta numai INTERLOPI ajung la acesta cifra de afaceri si cei care lucreaza cu statul, in rest nu va faceti probleme sunt ff putini, apropo cati ati gasit in monitorul oficial publicati?
Nu imi fac probleme deloc :)
De ce spuneti ca numai interlopii ? Exista firme contribuabili mijlocii sau mari contribuabili care au aceasta cifra de afaceri , ba chiar inzecit .
Regulamentul de postare interzice postarea numelor de firme, dar , cu siguranta ati prins ideea .
Anuntul meu are un singur scop : acela de a atrage atentia , celor care sunt interesati sau poate, doar ca simpla informatie , ca exista aceasta obligatie .
stiti cumva daca este un termen de publicare, eu am dat anuntul pe 1 iunie, sper sa nu fi depasit vreun termen...
nu, nu este termen
inainte era la 15 zile de la AGA,sa fie depuse la ORC, iar acesta facea anuntul , mai departe, la Monitor, dar a fost abrogat acel articol :)
Nu ati depasit termenul. D-na Magda Staicu a mentionat mai sus ca in lege nu este specificat un anume termen de publicare. .

Alte discuții în legătură

Bilant - publicare in m. oficial carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Mai este obligatorie publicarea in M. O. a bilantului ? (vezi toată discuția)
Publicarea situatiilor financiare, pentru anul 2020, in monitorul oficial? Bife Bife Mai exista obligatia publicarii situatiilor financiare, pentru anul 2020,in Monitorul Oficial, indiferent de cifra de afaceri? (vezi toată discuția)
Depunere bilant pentru anul 2011 anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca dupa ce depun bilantul online la ANAF mai trebuie ceva ?trebuie facut un anunt (cu numar caractere) pentru monitorul ... (vezi toată discuția)